Clafoutis este unul dintre cele mai populare deserturi franțuzești, preparat dintr-un aluat subțire, asemănător celui pentru clătite, turnat peste diferite fructe și copt în cuptor.
Un mod perfect de a prepara caisele prea coapte, zemoase și moi.
Textura deosebit de cremoasă a acestui clafoutis este evidențiată de prezența semințelor crocante.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt o formă rotundă pentru cuptor. Spălați caisele și tăiați-le felii, apoi așezați-le în formă.
Topiți untul, luați de pe foc și lăsați-l să se răcească. Frecați ouăle cu mierea și zahărul într-un bol mare, până ce compoziția se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la sfârșit, laptele, puțin câte puțin.
Acoperiți caisele cu aluatul și presărați-l cu migdale feliate. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt o formă rotundă pentru cuptor. Spălați caisele și tăiați-le felii, apoi așezați-le în formă.
Topiți untul, luați de pe foc și lăsați-l să se răcească. Frecați ouăle cu mierea și zahărul într-un bol mare, până ce compoziția se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la sfârșit, laptele, puțin câte puțin.
Acoperiți caisele cu aluatul și presărați-l cu migdale feliate. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.