fbpx

Clafoutis cu cireșe și căpșune

AutorAndra
DificultateÎncepător

Clafoutis este un desert rapid, are consistența unei budinci de vanilie iar gustul său este unul absolut deosebit. Se poate face cu orice fructe doriți, eu am optat pentru o variantă cu cireșe și căpșune.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 400 g cireșe
 400 g căpșune
 250 ml lapte
 130 g făină
 3 ouă
 1 linguriță(e) esență de vanilie
 100 g indulcitor sau zahar
 unt pentru tapetat tava

Mod de preparare:

1

Cireșele se curăță de sâmburi iar căpșunele se taie în jumătate și se așează pe tava tapetată cu unt.

2

Într-un bol separat punem ouăle și le amestecăm cu telul sau cu un mixer până când se formează spumă. Se adauga făina și esența de vanilie, se amestecă până când se obține o compoziție omogenă iar la final se adaugă laptele treptat amestecandu-se in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

3

Compoziția se așează în tavă peste fructe și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute la 180°C. Se poate servi atât cald cât și rece.

Ingrediente

 400 g cireșe
 400 g căpșune
 250 ml lapte
 130 g făină
 3 ouă
 1 linguriță(e) esență de vanilie
 100 g indulcitor sau zahar
 unt pentru tapetat tava

Direcții

1

Cireșele se curăță de sâmburi iar căpșunele se taie în jumătate și se așează pe tava tapetată cu unt.

2

Într-un bol separat punem ouăle și le amestecăm cu telul sau cu un mixer până când se formează spumă. Se adauga făina și esența de vanilie, se amestecă până când se obține o compoziție omogenă iar la final se adaugă laptele treptat amestecandu-se in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

3

Compoziția se așează în tavă peste fructe și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute la 180°C. Se poate servi atât cald cât și rece.

Clafoutis cu cireșe și căpșune