fbpx

Clafoutis cu cireșe și migdale

AutorKristina
DificultateIntermediar

Gustul foarte puțin amar al migdalelor se combină minunat cu textura moale a unui clafoutis și se potrivește perfect cu gustul dulce al cireșelor.

ShareSalvează
Produce6 PorțiiTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Pentru 6 persoane
 30 g de unt semisărat
 3 ouă
 90 g de zahăr tos
 120 g de făină
 250 ml de lapte
 800 g de cireșe
 50 g de fulgi de migdale
 unt pentru uns forma

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 200˚C. Topiți untul, luați-l imediat de pe foc și lăsați-l să se răcească. frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare, până ce amestecul se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la urmă, laptele, puțin câte puțin.

2

Ungeți cu unt o formă pătrată pentru cuptor. Repartizați cireșele pe fundul formei, acoperiți-le cu aluat și presărați deasupra acestuia fulgii de migdale. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.

3

În varianta tradițională nu se scot sâmburii de la cireșe, deoarece sâmburii contribuie la aromarea aluatului.
Puteți totuși să încălcați această regulă, ca să fie mai ușor de mâncat !
Pentru mai mult gust, puteți adăuga în aluat 1 lingură de kirsch.

Ingrediente

Pentru 6 persoane
 30 g de unt semisărat
 3 ouă
 90 g de zahăr tos
 120 g de făină
 250 ml de lapte
 800 g de cireșe
 50 g de fulgi de migdale
 unt pentru uns forma

Direcții

1

Încălziți cuptorul la 200˚C. Topiți untul, luați-l imediat de pe foc și lăsați-l să se răcească. frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare, până ce amestecul se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la urmă, laptele, puțin câte puțin.

2

Ungeți cu unt o formă pătrată pentru cuptor. Repartizați cireșele pe fundul formei, acoperiți-le cu aluat și presărați deasupra acestuia fulgii de migdale. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.

3

În varianta tradițională nu se scot sâmburii de la cireșe, deoarece sâmburii contribuie la aromarea aluatului.
Puteți totuși să încălcați această regulă, ca să fie mai ușor de mâncat !
Pentru mai mult gust, puteți adăuga în aluat 1 lingură de kirsch.

Clafoutis cu cireșe și migdale