Gustul foarte puțin amar al migdalelor se combină minunat cu textura moale a unui clafoutis și se potrivește perfect cu gustul dulce al cireșelor.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 200˚C. Topiți untul, luați-l imediat de pe foc și lăsați-l să se răcească. frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare, până ce amestecul se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la urmă, laptele, puțin câte puțin.
Ungeți cu unt o formă pătrată pentru cuptor. Repartizați cireșele pe fundul formei, acoperiți-le cu aluat și presărați deasupra acestuia fulgii de migdale. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.
În varianta tradițională nu se scot sâmburii de la cireșe, deoarece sâmburii contribuie la aromarea aluatului.
Puteți totuși să încălcați această regulă, ca să fie mai ușor de mâncat !
Pentru mai mult gust, puteți adăuga în aluat 1 lingură de kirsch.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 200˚C. Topiți untul, luați-l imediat de pe foc și lăsați-l să se răcească. frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare, până ce amestecul se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la urmă, laptele, puțin câte puțin.
Ungeți cu unt o formă pătrată pentru cuptor. Repartizați cireșele pe fundul formei, acoperiți-le cu aluat și presărați deasupra acestuia fulgii de migdale. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.
În varianta tradițională nu se scot sâmburii de la cireșe, deoarece sâmburii contribuie la aromarea aluatului.
Puteți totuși să încălcați această regulă, ca să fie mai ușor de mâncat !
Pentru mai mult gust, puteți adăuga în aluat 1 lingură de kirsch.