Clafoutis cu cireșe și migdale

AutorKristina
DificultateIntermediar

Gustul foarte puțin amar al migdalelor se combină minunat cu textura moale a unui clafoutis și se potrivește perfect cu gustul dulce al cireșelor.

ShareSave
Randamente6 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru 6 persoane
 30 gr de unt semisărat
 3 ouă
 90 gr de zahăr tos
 120 gr de făină
 250 ml de lapte
 800 gr de cireșe
 50 gr de fulgi de migdale
 unt pentru uns forma

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 200˚C. Topiți untul, luați-l imediat de pe foc și lăsați-l să se răcească. frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare, până ce amestecul se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la urmă, laptele, puțin câte puțin.

2

Ungeți cu unt o formă pătrată pentru cuptor. Repartizați cireșele pe fundul formei, acoperiți-le cu aluat și presărați deasupra acestuia fulgii de migdale. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.

3

În varianta tradițională nu se scot sâmburii de la cireșe, deoarece sâmburii contribuie la aromarea aluatului.
Puteți totuși să încălcați această regulă, ca să fie mai ușor de mâncat !
Pentru mai mult gust, puteți adăuga în aluat 1 lingură de kirsch.

Ingrediente

Pentru 6 persoane
 30 gr de unt semisărat
 3 ouă
 90 gr de zahăr tos
 120 gr de făină
 250 ml de lapte
 800 gr de cireșe
 50 gr de fulgi de migdale
 unt pentru uns forma

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 200˚C. Topiți untul, luați-l imediat de pe foc și lăsați-l să se răcească. frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare, până ce amestecul se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la urmă, laptele, puțin câte puțin.

2

Ungeți cu unt o formă pătrată pentru cuptor. Repartizați cireșele pe fundul formei, acoperiți-le cu aluat și presărați deasupra acestuia fulgii de migdale. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.

3

În varianta tradițională nu se scot sâmburii de la cireșe, deoarece sâmburii contribuie la aromarea aluatului.
Puteți totuși să încălcați această regulă, ca să fie mai ușor de mâncat !
Pentru mai mult gust, puteți adăuga în aluat 1 lingură de kirsch.

Clafoutis cu cireșe și migdale