Clafoutis cu mure, fără gluten

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Pentru că am avut în congelator niște mure coapte și aromate, le-am transformat într-un clafoutis cu mure, cu făină de ovăz, foarte ușor de făcut și fără gluten. Să aveți poftă!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 10 gr unt
 40 gr făină de ovăz
 30 gr zahăr pudră
 2 ouă
 200 ml lapte
 1 tsp ulei
 1 tsp vanilie
 coajă de lămâie rasă
 250 gr mure
 câteva frunze de busuioc

Mod de preparare:

1

Amestecă bine făina de ovăz cu zahărul și apoi incorporează, rând pe rând, ouăle.

2

Adaugă laptele, lingurița de ulei, vanilia și coaja de lămâie și amestecă bine, până compoziția devine omogenă. Taie mărut câteva frunze de busuioc și incorporează în amestec.

3

Unge o tavă de tartă cu unt și apoi presară murele pe fundul tăvii. Golește peste amestecul de făină și dă la cuptor, la 180 °C, pentru 30-40 de minute. Poftă bună!

Ingrediente

 10 gr unt
 40 gr făină de ovăz
 30 gr zahăr pudră
 2 ouă
 200 ml lapte
 1 tsp ulei
 1 tsp vanilie
 coajă de lămâie rasă
 250 gr mure
 câteva frunze de busuioc

Indicații

1

Amestecă bine făina de ovăz cu zahărul și apoi incorporează, rând pe rând, ouăle.

2

Adaugă laptele, lingurița de ulei, vanilia și coaja de lămâie și amestecă bine, până compoziția devine omogenă. Taie mărut câteva frunze de busuioc și incorporează în amestec.

3

Unge o tavă de tartă cu unt și apoi presară murele pe fundul tăvii. Golește peste amestecul de făină și dă la cuptor, la 180 °C, pentru 30-40 de minute. Poftă bună!

Note

Clafoutis cu mure, fără gluten