Clafoutis cu roșii

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Clafoutis cu roșii cherry este o rețetă simplă și foarte ușoară. Poate fi preparată în sute de variante, dulci sau sărate, cu fructe sau legume.

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 350 gr roșii cherry roșii și galbene, după preferință
 2 ouă medii
 1 tbsp rasă cu făină
 2 tbsp cu lapte
 4 tbsp cu smântână
 2 tbsp cu arpagic curățat și feliat
 5 tbsp cu parmezan ras fin
 sare și piper negru proaspăt măcinat
 un vas termorezistent de 1,25-1,5 l, uns cu unt

Mod de preparare:

1

Preîncălzește cuptorul la temperatură medie.

2

Pune roșiile în vas.

3

Separat bate ouăle, presară făina, amestecă bine, apoi adaugă laptele și smântâna pentru a face un aluat neted.

4

Presară jumătate din arpagic și jumătate din parmezan peste roșii.

5

Toarnă aluatul și asezonează bine cu sare și piper.

6

Presară restul de arpagic și parmezan.

7

Coace timp de 30 de minute, până când aluatul s-a umflat și devine auriu.

8

Servește cu salată.

Ingrediente

 350 gr roșii cherry roșii și galbene, după preferință
 2 ouă medii
 1 tbsp rasă cu făină
 2 tbsp cu lapte
 4 tbsp cu smântână
 2 tbsp cu arpagic curățat și feliat
 5 tbsp cu parmezan ras fin
 sare și piper negru proaspăt măcinat
 un vas termorezistent de 1,25-1,5 l, uns cu unt

Indicații

1

Preîncălzește cuptorul la temperatură medie.

2

Pune roșiile în vas.

3

Separat bate ouăle, presară făina, amestecă bine, apoi adaugă laptele și smântâna pentru a face un aluat neted.

4

Presară jumătate din arpagic și jumătate din parmezan peste roșii.

5

Toarnă aluatul și asezonează bine cu sare și piper.

6

Presară restul de arpagic și parmezan.

7

Coace timp de 30 de minute, până când aluatul s-a umflat și devine auriu.

8

Servește cu salată.

Clafoutis cu roșii