fbpx

Clafoutis cu roșii

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Clafoutis cu roșii cherry este o rețetă simplă și foarte ușoară. Poate fi preparată în sute de variante, dulci sau sărate, cu fructe sau legume.

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 350 g roșii cherry roșii și galbene, după preferință
 2 ouă medii
 1 linguri(ă) rasă cu făină
 2 linguri(ă) cu lapte
 4 linguri(ă) cu smântână
 2 linguri(ă) cu arpagic curățat și feliat
 5 linguri(ă) cu parmezan ras fin
 sare și piper negru proaspăt măcinat
 un vas termorezistent de 1,25-1,5 l, uns cu unt

Mod de preparare:

1

Preîncălzește cuptorul la temperatură medie.

2

Pune roșiile în vas.

3

Separat bate ouăle, presară făina, amestecă bine, apoi adaugă laptele și smântâna pentru a face un aluat neted.

4

Presară jumătate din arpagic și jumătate din parmezan peste roșii.

5

Toarnă aluatul și asezonează bine cu sare și piper.

6

Presară restul de arpagic și parmezan.

7

Coace timp de 30 de minute, până când aluatul s-a umflat și devine auriu.

8

Servește cu salată.

Ingrediente

 350 g roșii cherry roșii și galbene, după preferință
 2 ouă medii
 1 linguri(ă) rasă cu făină
 2 linguri(ă) cu lapte
 4 linguri(ă) cu smântână
 2 linguri(ă) cu arpagic curățat și feliat
 5 linguri(ă) cu parmezan ras fin
 sare și piper negru proaspăt măcinat
 un vas termorezistent de 1,25-1,5 l, uns cu unt

Direcții

1

Preîncălzește cuptorul la temperatură medie.

2

Pune roșiile în vas.

3

Separat bate ouăle, presară făina, amestecă bine, apoi adaugă laptele și smântâna pentru a face un aluat neted.

4

Presară jumătate din arpagic și jumătate din parmezan peste roșii.

5

Toarnă aluatul și asezonează bine cu sare și piper.

6

Presară restul de arpagic și parmezan.

7

Coace timp de 30 de minute, până când aluatul s-a umflat și devine auriu.

8

Servește cu salată.

Clafoutis cu roșii