Nostalgică după vară, am pregătit un clafoutis delicios cu făină de ovăz și vișine acrișoare, complementate de migdale și lichior Amaretto. E foarte gustos și răcoritor și e fără gluten.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mixează ouăle cu zahărul și apoi adaugă laptele, lichiorul Amaretto, sarea și făina de ovăz și amestecă bine până se omogenizează.
Unge o tavă cu unt și apoi tapeteaz-o cu puțină făină. Presară pe fundul tâvii vișinele fără sâmburi, toarnă deasupra aluatul și apoi presară fulgi de migdale.
Dă tava la cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute, până clafoutis-ul devine auriu. Dacă dorești, poți să îl pudrezi cu puțin zahăr înainte de servire. Să aveți poftă!
Ingrediente
Indicații
Mixează ouăle cu zahărul și apoi adaugă laptele, lichiorul Amaretto, sarea și făina de ovăz și amestecă bine până se omogenizează.
Unge o tavă cu unt și apoi tapeteaz-o cu puțină făină. Presară pe fundul tâvii vișinele fără sâmburi, toarnă deasupra aluatul și apoi presară fulgi de migdale.
Dă tava la cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute, până clafoutis-ul devine auriu. Dacă dorești, poți să îl pudrezi cu puțin zahăr înainte de servire. Să aveți poftă!