fbpx

Clafoutis cu vișine și migdale

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Nostalgică după vară, am pregătit un clafoutis delicios cu făină de ovăz și vișine acrișoare, complementate de migdale și lichior Amaretto. E foarte gustos și răcoritor și e fără gluten.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 130 g făină (eu am folosit de ovăz)
 3 ouă
 1 pliculeț de zahăr vanilat
 un praf de sare
 15 ml lichior Amaretto
 250 ml lapte
 100 g zahăr
 500 g vișine
 15 g unt pentru uns tava
 20 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

1

Mixează ouăle cu zahărul și apoi adaugă laptele, lichiorul Amaretto, sarea și făina de ovăz și amestecă bine până se omogenizează.

2

Unge o tavă cu unt și apoi tapeteaz-o cu puțină făină. Presară pe fundul tâvii vișinele fără sâmburi, toarnă deasupra aluatul și apoi presară fulgi de migdale.

3

Dă tava la cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute, până clafoutis-ul devine auriu. Dacă dorești, poți să îl pudrezi cu puțin zahăr înainte de servire. Să aveți poftă!

Ingrediente

 130 g făină (eu am folosit de ovăz)
 3 ouă
 1 pliculeț de zahăr vanilat
 un praf de sare
 15 ml lichior Amaretto
 250 ml lapte
 100 g zahăr
 500 g vișine
 15 g unt pentru uns tava
 20 g fulgi de migdale

Direcții

1

Mixează ouăle cu zahărul și apoi adaugă laptele, lichiorul Amaretto, sarea și făina de ovăz și amestecă bine până se omogenizează.

2

Unge o tavă cu unt și apoi tapeteaz-o cu puțină făină. Presară pe fundul tâvii vișinele fără sâmburi, toarnă deasupra aluatul și apoi presară fulgi de migdale.

3

Dă tava la cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute, până clafoutis-ul devine auriu. Dacă dorești, poți să îl pudrezi cu puțin zahăr înainte de servire. Să aveți poftă!

Clafoutis cu vișine și migdale