Clafoutis cu vișine și migdale

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Nostalgică după vară, am pregătit un clafoutis delicios cu făină de ovăz și vișine acrișoare, complementate de migdale și lichior Amaretto. E foarte gustos și răcoritor și e fără gluten.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 130 gr făină (eu am folosit de ovăz)
 3 ouă
 1 pliculeț de zahăr vanilat
 un praf de sare
 15 ml lichior Amaretto
 250 ml lapte
 100 gr zahăr
 500 gr vișine
 15 gr unt pentru uns tava
 20 gr fulgi de migdale

Mod de preparare:

1

Mixează ouăle cu zahărul și apoi adaugă laptele, lichiorul Amaretto, sarea și făina de ovăz și amestecă bine până se omogenizează.

2

Unge o tavă cu unt și apoi tapeteaz-o cu puțină făină. Presară pe fundul tâvii vișinele fără sâmburi, toarnă deasupra aluatul și apoi presară fulgi de migdale.

3

Dă tava la cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute, până clafoutis-ul devine auriu. Dacă dorești, poți să îl pudrezi cu puțin zahăr înainte de servire. Să aveți poftă!

Ingrediente

 130 gr făină (eu am folosit de ovăz)
 3 ouă
 1 pliculeț de zahăr vanilat
 un praf de sare
 15 ml lichior Amaretto
 250 ml lapte
 100 gr zahăr
 500 gr vișine
 15 gr unt pentru uns tava
 20 gr fulgi de migdale

Indicații

1

Mixează ouăle cu zahărul și apoi adaugă laptele, lichiorul Amaretto, sarea și făina de ovăz și amestecă bine până se omogenizează.

2

Unge o tavă cu unt și apoi tapeteaz-o cu puțină făină. Presară pe fundul tâvii vișinele fără sâmburi, toarnă deasupra aluatul și apoi presară fulgi de migdale.

3

Dă tava la cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute, până clafoutis-ul devine auriu. Dacă dorești, poți să îl pudrezi cu puțin zahăr înainte de servire. Să aveți poftă!

Clafoutis cu vișine și migdale