Clătite

AutorAndra
DificultateÎncepător

Am pregătit pentru voi cel mai simplu desert din lume : clătite. Secretul pentru niste clătite gustoase este apa minerală, așa că, daca nu obișnuiți să puneți apa minerală in compoziția de clătite, încercați să adăugați și acest ingredient care le va face mai pufoase și mai gustoase. Rețeta este simplă, cu ingrediente la îndemâna oricui.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Pentru clătite :
 350 gr făină
 50 gr unt topit
 500 ml lapte
 250 ml apă minerală
 3 ouă
 esență de vanilie
Pentru umplutură :
 1 tbsp unt de arahide
 1 tbsp crema de ciocolată
 1 tbsp mascarpone
 jumătate de banană
 10 căpșune
 50 gr iaurt cu fructe

Mod de preparare:

Clătite :
1

Într-un bol se bat ouăle cu mixerul până își dublează volumul. După ce ouăle s-au dublat in volum, se adaugă untul topit și răcit, 250 ml de lapte, esența de vanilie, se amestecă iar apoi se adaugă făina treptat amestecandu-se in continuu.

2

După ce făina s-a incorporat, se adaugă restul de lapte, apa minerală. Compoziția se lasă să se odihnească 15-20 de minute.

3

Pentru a coace clătitele se unge o tigaie cu puțin unt sau ulei, se adaugă aproximativ un polonic de compoziție, in funcție de mărimea tigăii și se coace 1-2 minute pe fiecare parte.

4

Clătitele se umplu cu unt de arahide și banane, mascarpone și căpșune și crema de ciocolată și căpșune. Deasupra se adaugă iaurtul de fructe și opțional, sirop de ciocolată.

Ingrediente

Pentru clătite :
 350 gr făină
 50 gr unt topit
 500 ml lapte
 250 ml apă minerală
 3 ouă
 esență de vanilie
Pentru umplutură :
 1 tbsp unt de arahide
 1 tbsp crema de ciocolată
 1 tbsp mascarpone
 jumătate de banană
 10 căpșune
 50 gr iaurt cu fructe

Indicații

Clătite :
1

Într-un bol se bat ouăle cu mixerul până își dublează volumul. După ce ouăle s-au dublat in volum, se adaugă untul topit și răcit, 250 ml de lapte, esența de vanilie, se amestecă iar apoi se adaugă făina treptat amestecandu-se in continuu.

2

După ce făina s-a incorporat, se adaugă restul de lapte, apa minerală. Compoziția se lasă să se odihnească 15-20 de minute.

3

Pentru a coace clătitele se unge o tigaie cu puțin unt sau ulei, se adaugă aproximativ un polonic de compoziție, in funcție de mărimea tigăii și se coace 1-2 minute pe fiecare parte.

4

Clătitele se umplu cu unt de arahide și banane, mascarpone și căpșune și crema de ciocolată și căpșune. Deasupra se adaugă iaurtul de fructe și opțional, sirop de ciocolată.

Note

Clătite