Clătite americane by Katinka

AutorKatinka
DificultateÎncepător

clătite pufoase

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 150 ml lapte
 230 gr făină
 30 gr unt
 2 ouă
 1 tsp bicarbonat
 1 tsp praf de copt
 1 tbsp zahăr
 sare
 afine

Mod de preparare:

1

Prima dată se amestecă ingredientele uscate, deci combină făina, praful de copt si bicarbonatul, zahărul, și un praf generos de sare.

2

Se adaugă gălbenuşurile și untul(topit) peste făină. După care adaugăm și laptele (laptele se adaugă treptat), amestecând până când obținem o compoziție omogenă.

3

Albușurile se bat spumă și se încorporează foarte încet.

4

Încălzește tigaia la foc mic, topește puțin unt, și adaugă compoziția pentru clătite în tigaie.
Dacă apar bule pe suprafață înseamnă că poți întoarce plăcinta. Acoperă tigaia cu un capac, astfel bicarbonatul de sodiu funcționează mai bine, și vei obține plăcinte și mai pufoase.

5

Afinele le punem deasupra clătitei, dar e și mai delicios dacă pui niște afine și în interiorul clătitei.

Ingrediente

 150 ml lapte
 230 gr făină
 30 gr unt
 2 ouă
 1 tsp bicarbonat
 1 tsp praf de copt
 1 tbsp zahăr
 sare
 afine

Indicații

1

Prima dată se amestecă ingredientele uscate, deci combină făina, praful de copt si bicarbonatul, zahărul, și un praf generos de sare.

2

Se adaugă gălbenuşurile și untul(topit) peste făină. După care adaugăm și laptele (laptele se adaugă treptat), amestecând până când obținem o compoziție omogenă.

3

Albușurile se bat spumă și se încorporează foarte încet.

4

Încălzește tigaia la foc mic, topește puțin unt, și adaugă compoziția pentru clătite în tigaie.
Dacă apar bule pe suprafață înseamnă că poți întoarce plăcinta. Acoperă tigaia cu un capac, astfel bicarbonatul de sodiu funcționează mai bine, și vei obține plăcinte și mai pufoase.

5

Afinele le punem deasupra clătitei, dar e și mai delicios dacă pui niște afine și în interiorul clătitei.

Clătite americane by Katinka