clătite pufoase

Ingrediente:
Mod de preparare:
Prima dată se amestecă ingredientele uscate, deci combină făina, praful de copt si bicarbonatul, zahărul, și un praf generos de sare.
Se adaugă gălbenuşurile și untul(topit) peste făină. După care adaugăm și laptele (laptele se adaugă treptat), amestecând până când obținem o compoziție omogenă.
Albușurile se bat spumă și se încorporează foarte încet.
Încălzește tigaia la foc mic, topește puțin unt, și adaugă compoziția pentru clătite în tigaie.
Dacă apar bule pe suprafață înseamnă că poți întoarce plăcinta. Acoperă tigaia cu un capac, astfel bicarbonatul de sodiu funcționează mai bine, și vei obține plăcinte și mai pufoase.
Afinele le punem deasupra clătitei, dar e și mai delicios dacă pui niște afine și în interiorul clătitei.
Ingrediente
Indicații
Prima dată se amestecă ingredientele uscate, deci combină făina, praful de copt si bicarbonatul, zahărul, și un praf generos de sare.
Se adaugă gălbenuşurile și untul(topit) peste făină. După care adaugăm și laptele (laptele se adaugă treptat), amestecând până când obținem o compoziție omogenă.
Albușurile se bat spumă și se încorporează foarte încet.
Încălzește tigaia la foc mic, topește puțin unt, și adaugă compoziția pentru clătite în tigaie.
Dacă apar bule pe suprafață înseamnă că poți întoarce plăcinta. Acoperă tigaia cu un capac, astfel bicarbonatul de sodiu funcționează mai bine, și vei obține plăcinte și mai pufoase.
Afinele le punem deasupra clătitei, dar e și mai delicios dacă pui niște afine și în interiorul clătitei.