. Puteti sa incorporati in clatitele astea si fructe proaspete, le puteti servi cu sirop de artar, cu miere, cu nutella, cu nuci, cu o groaza de ingrediente dulci sau sarate. Pe langa ca sunt bune de numa’ sunt si super usor de facut si ingredientele le aveti sigur prin camara.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt si sarea.
In alt bol se amesteca oul, laptele, untul topit, coaja de lamaie, zaharul si esenta si se amesteca pana cand compozitia este omogena.
In alt bol, cu ajutorul unui tel se bate albusul pana cand se formeaza o spuma asemanatoare bezelei.
Ingredientele lichide se adauga la faina si se amesteca bine pana cand nu mai raman cocoloase.
Se adauga albusul la compozitie si se amesteca incet si cu grija, doar cat este nevoie ca spuma sa fie incorporata. Urmarim sa pastram aerul in compozitie ca sa fie cat mai pufoase, asa ca facem doar miscari controlate si blande. Se pot adauga si afine, optional.
Intr-o tigaie incalzita bine la foc mediu se pune putin putin unt, cat sa fie putina grasime in tigaie si se tine clatita cam 1 minut-2 pe fiecare parte.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt si sarea.
In alt bol se amesteca oul, laptele, untul topit, coaja de lamaie, zaharul si esenta si se amesteca pana cand compozitia este omogena.
In alt bol, cu ajutorul unui tel se bate albusul pana cand se formeaza o spuma asemanatoare bezelei.
Ingredientele lichide se adauga la faina si se amesteca bine pana cand nu mai raman cocoloase.
Se adauga albusul la compozitie si se amesteca incet si cu grija, doar cat este nevoie ca spuma sa fie incorporata. Urmarim sa pastram aerul in compozitie ca sa fie cat mai pufoase, asa ca facem doar miscari controlate si blande. Se pot adauga si afine, optional.
Intr-o tigaie incalzita bine la foc mediu se pune putin putin unt, cat sa fie putina grasime in tigaie si se tine clatita cam 1 minut-2 pe fiecare parte.