fbpx

Clătite ”Ana Lugojana”

AutorVlad F
DificultateÎncepător

Rețeta prezentată se dorește a fi o reinterpretare a celebrelor clătite bănățene, astfel încat să păstreze savoarea și originalitatea lor binecunoscută, dar să conțină ceva mai puțin zahăr pentru a putea fi savurate și de persoanele care se gândesc mai mult la siluetă ori la echilibrul alimentar

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 6 Făină albă
 5 Ouă
 4 Zahăr brut
 4 cani Lapte
 300 g Brânză de vaci
 2 Stafide aurii
 2 fl oz Zahăr vanilinat
 2 Coajă de lămâie rasă
 2 Coajă de portocală rasă
 2 Ulei de floarea soarelui
 1 mg Smântână
 ½ linguriță(e) Sare

Mod de preparare:

Prepararea clătitelor
1

Amestecăm 6 linguri de făină cu 1 ou întreg, o lingură zahăr, trei căni de lapte, un praf de sare și obținem o compoziție de consistența unei smântâni subțiri. Prăjim 8 clătite pe ambele părți cu puțin ulei de floarea soarelui, până devin aurii

Prepararea umpluturii cu brânză
2

Amestecăm brânza de vaci cu 1 gălbenuș, o lingură de zahăr brut, un pliculeț de zahăr vanilinat, stafidele, coaja rasă de lamâie, coaja rasă de portocale. Ungem clătitele pe rând cu crema de brânză și le rulăm separat ca pe niște sarmale, apoi le punem una lângă alta într-un vas termorezistent

3. Prepararea sosului
3

Amestecăm 3 gălbenușuri cu 2 linguri de zahăr brut și un pliculeț de zahăr vanilinat până se deschid la culoare, adăugăm o cană de lapte, o cană de smântână și turnăm compoziția peste clătite. Dăm vasul la cuptor, la 160 de grade, pentru 20 de minute. Scoatem vasul și întindem deasupra o bezea din 3 albușuri bătute spumă cu 1 lingură de zahăr. Reintroducem la cuptor până când bezeaua capătă irizații aurii. Vă doresc poftă bună!

Ingrediente

 6 Făină albă
 5 Ouă
 4 Zahăr brut
 4 cani Lapte
 300 g Brânză de vaci
 2 Stafide aurii
 2 fl oz Zahăr vanilinat
 2 Coajă de lămâie rasă
 2 Coajă de portocală rasă
 2 Ulei de floarea soarelui
 1 mg Smântână
 ½ linguriță(e) Sare

Direcții

Prepararea clătitelor
1

Amestecăm 6 linguri de făină cu 1 ou întreg, o lingură zahăr, trei căni de lapte, un praf de sare și obținem o compoziție de consistența unei smântâni subțiri. Prăjim 8 clătite pe ambele părți cu puțin ulei de floarea soarelui, până devin aurii

Prepararea umpluturii cu brânză
2

Amestecăm brânza de vaci cu 1 gălbenuș, o lingură de zahăr brut, un pliculeț de zahăr vanilinat, stafidele, coaja rasă de lamâie, coaja rasă de portocale. Ungem clătitele pe rând cu crema de brânză și le rulăm separat ca pe niște sarmale, apoi le punem una lângă alta într-un vas termorezistent

3. Prepararea sosului
3

Amestecăm 3 gălbenușuri cu 2 linguri de zahăr brut și un pliculeț de zahăr vanilinat până se deschid la culoare, adăugăm o cană de lapte, o cană de smântână și turnăm compoziția peste clătite. Dăm vasul la cuptor, la 160 de grade, pentru 20 de minute. Scoatem vasul și întindem deasupra o bezea din 3 albușuri bătute spumă cu 1 lingură de zahăr. Reintroducem la cuptor până când bezeaua capătă irizații aurii. Vă doresc poftă bună!

Clătite ”Ana Lugojana”