Clătite arăbești cu spanac

AutorRamona Olaru
DificultateÎncepător

Aceste clătite arăbesti cu spanac sunt diferite la gust de tot ce întâlnim în mod normal în bucătăria românească. Sunt foarte bune și ușor de făcut dar vă sfătuiesc să nu faceți cantități foarte mari deoarece ele sunt cele mai bune in ziua în care le-ați pregătit, după iși pierd din gust din punctul meu de vedere.

ShareSave
o portie de clatite sanatoase cu spanac
Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 300 gr spanac
 650 ml apă
 3 ouă
 280 gr ovăz
 sare după gust
 piper după gust
 2 tbsp ulei
 150 gr cașcaval ras sau feliat
 10 gr unt

Mod de preparare:

1

Spanacul tăiat grosier împreună cu 400 ml de apă, ouăle, ovăzul, sarea, piperul și uleiul se pun în robotul de bucătărie și se pulsează de câteva ori până obținem o pastă omogenă. Dacă nu aveți robot merge foarte bine și într-un blender sau puteți încerca cu un blender vertical.

2

Această pastă se răstoarnă într-un bol, se adaugă restul de apă și se omogenizează bine. Într-o tigaie încinsă și unsă cu puțin unt turnăm cu un polonic atât cât să acoperim baza tigăii (ca la clătitele cu dulceață). Când vedem că s-a uscat și nu mai este lipicioasă întoarcem clătita, punem cașcavalul pe jumătate din suprafața ei și pliem. Continuăm să coacem câte 1 minut pe fiecare parte astfel încât să se topească bine cașcavalul și să fie coaptă bine clătita.

3

Scoatem pe o farfurie și servim calde. Opțional putem adăuga puțin parmigiano deasupra la servit pentru un plus de gust.

Ingrediente

 300 gr spanac
 650 ml apă
 3 ouă
 280 gr ovăz
 sare după gust
 piper după gust
 2 tbsp ulei
 150 gr cașcaval ras sau feliat
 10 gr unt

Indicații

1

Spanacul tăiat grosier împreună cu 400 ml de apă, ouăle, ovăzul, sarea, piperul și uleiul se pun în robotul de bucătărie și se pulsează de câteva ori până obținem o pastă omogenă. Dacă nu aveți robot merge foarte bine și într-un blender sau puteți încerca cu un blender vertical.

2

Această pastă se răstoarnă într-un bol, se adaugă restul de apă și se omogenizează bine. Într-o tigaie încinsă și unsă cu puțin unt turnăm cu un polonic atât cât să acoperim baza tigăii (ca la clătitele cu dulceață). Când vedem că s-a uscat și nu mai este lipicioasă întoarcem clătita, punem cașcavalul pe jumătate din suprafața ei și pliem. Continuăm să coacem câte 1 minut pe fiecare parte astfel încât să se topească bine cașcavalul și să fie coaptă bine clătita.

3

Scoatem pe o farfurie și servim calde. Opțional putem adăuga puțin parmigiano deasupra la servit pentru un plus de gust.

Clătite arăbești cu spanac