Clatite cu banane

AutorBianca Lupsa
DificultateÎncepător

Desert delicios

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 1 ½ cana Faina
 3 Banane coapte mici
 2 Oua
 2 Praf de copt
 2 Zahar sau miere
 ½ mg Lapte
 ½ mg Apa minerala
 Sare
 Extract de vanilie
 Fructe de padure
 Sirop de artar
 Fulgi de cocos

Mod de preparare:

1

Incepeti prin a combina 1 ½ căni de faina, 2 lingurițe de praf de copt, 2 linguri de zahar sau miere si un varf de sare intr-un bol. Amestecati bine cu telul si puneti deoparte.

2

Intr-un castron mediu, zdrobiti 3 banane mici foarte coapte pana cand sunt moi, apoi adaugați 2 oua mari si bateti cu o furculită pentru a amesteca. Se amesteca ½ cana de lapte și ½ cana de apa minerala (apa minerala face clatitele mai pufoase) și ½ lingurita de extract de vanilie. Bateti impreuna amestecul de faina cu amestecul de banane.

3

Incalziti putin ulei pe o tigaie antiaderentă, adaugati clatitele cu o lingura pe tigaie si gatiti pana apar cateva bule pe partea de sus, iar partea inferioara este maro aurie și crocanta.

4

La sfarsit, se completează cu sirop de artar, mascarpone, fructe de padure proaspete si fulgi de nuca de cocos.

Ingrediente

 1 ½ cana Faina
 3 Banane coapte mici
 2 Oua
 2 Praf de copt
 2 Zahar sau miere
 ½ mg Lapte
 ½ mg Apa minerala
 Sare
 Extract de vanilie
 Fructe de padure
 Sirop de artar
 Fulgi de cocos

Indicații

1

Incepeti prin a combina 1 ½ căni de faina, 2 lingurițe de praf de copt, 2 linguri de zahar sau miere si un varf de sare intr-un bol. Amestecati bine cu telul si puneti deoparte.

2

Intr-un castron mediu, zdrobiti 3 banane mici foarte coapte pana cand sunt moi, apoi adaugați 2 oua mari si bateti cu o furculită pentru a amesteca. Se amesteca ½ cana de lapte și ½ cana de apa minerala (apa minerala face clatitele mai pufoase) și ½ lingurita de extract de vanilie. Bateti impreuna amestecul de faina cu amestecul de banane.

3

Incalziti putin ulei pe o tigaie antiaderentă, adaugati clatitele cu o lingura pe tigaie si gatiti pana apar cateva bule pe partea de sus, iar partea inferioara este maro aurie și crocanta.

4

La sfarsit, se completează cu sirop de artar, mascarpone, fructe de padure proaspete si fulgi de nuca de cocos.

Clatite cu banane