Clătite cu brânza la cuptor și sos de vanilie

AutorMihalache.anna
DificultateIntermediar

O rețeta super Yummy pentru când aveți musafiri sau aveți pofta de ceva dulce
Rețeta este pentru 16 Porții, dar o puteți adapta nevoilor voastre.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 350 gr Faina tip 000
 3 Oua
 50 gr Unt topit
 500 ml Lapte rece
 250 ml Apa minerala
 1 Praf de sare
 1 Zahar vanilinat
Pentru crema de brânza
 800 gr Brânza dulce de vaci
 100 gr Stafide
 100 gr Zahar
 1 oz Zahar vanilinat
 1 Esența de vanilie
Pentru sosul de vanilie
 500 ml Smantana pentru frisca
 100 gr Zahar
 2 Oua
 1 Esența de vanilie

Mod de preparare:

1

Incorporam cu ajutorul unui mixer/tel toate Ingredientele pentru aluatul de clătite și le Prăjim intr-o tigaie unsa cu un cubuleț de unt

2

Amestecam brânza de vaci cu zaharul cu ajutorul unui mixer, adăugăm esența de vanilie și zaharul vanilinat iar la final, stafidele

3

Cu o lingura, ungem fiecare clătită cu crema astfel obținută.

4

Impachetam fiecare clătită și o așezăm intr-o forma micuța de ceramica.

5

6

Amestecam Ingredientele pentru crema de vanilie și o turnam cu ajutorul unui polonic peste fiecare clătită

7

Le dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute, sa capete o culoare aramie

8

Se servesc calde, cu sau fără o lingura de înghețată de vanilie.
Pofta buna!

Ingrediente

 350 gr Faina tip 000
 3 Oua
 50 gr Unt topit
 500 ml Lapte rece
 250 ml Apa minerala
 1 Praf de sare
 1 Zahar vanilinat
Pentru crema de brânza
 800 gr Brânza dulce de vaci
 100 gr Stafide
 100 gr Zahar
 1 oz Zahar vanilinat
 1 Esența de vanilie
Pentru sosul de vanilie
 500 ml Smantana pentru frisca
 100 gr Zahar
 2 Oua
 1 Esența de vanilie

Indicații

1

Incorporam cu ajutorul unui mixer/tel toate Ingredientele pentru aluatul de clătite și le Prăjim intr-o tigaie unsa cu un cubuleț de unt

2

Amestecam brânza de vaci cu zaharul cu ajutorul unui mixer, adăugăm esența de vanilie și zaharul vanilinat iar la final, stafidele

3

Cu o lingura, ungem fiecare clătită cu crema astfel obținută.

4

Impachetam fiecare clătită și o așezăm intr-o forma micuța de ceramica.

5

6

Amestecam Ingredientele pentru crema de vanilie și o turnam cu ajutorul unui polonic peste fiecare clătită

7

Le dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute, sa capete o culoare aramie

8

Se servesc calde, cu sau fără o lingura de înghețată de vanilie.
Pofta buna!

Note

Clătite cu brânza la cuptor și sos de vanilie