fbpx

Clatite cu brânza si bezea

AvatarAutorTeoDora
DificultateIntermediar

Desert de duminica seara

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total1 oră

Ingrediente:

Clatite
 100 g Faina
 2 Oua
 300 ml Lapte
 2 Ulei
Crema de branza
 300 g Brânza de vaci
 4 Smântâna
 2 Oua
 1 Plic vanilie
 100 g Zahar
 100 g Stafide
 Coaja de portocala
Bezea
 2 Albușuri
 100 g Zahar
 2 Zeama de lămâie

Mod de preparare:

Clatite
1

Se amesteca toate ingredientele foarte bine , putem strecura compoziția sa nu avem cocoloașe si coacem clătitele.

Crema de brânza
2

Brânza se amesteca cu smântâna si cele 2 gălbenușuri , stafide si coaja de portocale . Separat albușurile se bat bine cu zaharul si vanilia .

Se adaugă in crema de brânza.

Clătitele se umplu cu crema de brânza se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se dau la cuptor pana se rumenesc . Peste clatite se pot pune câteva cuburi de unt.

Bezeaua
3

Albușurile si zaharul se bat pe baie de abur pana se topește zaharul . Se ia de pe foc si se mixează pana se răcește vasul. Adăugăm si cele 2 lingurițe de zeama de lămâie .

Clătitele scoase din cuptor se acoperă cu bezea si se coace cu torță de gaz sau se pun din nou in cuptor pana se coace frumos bezeaua.

Ingrediente

Clatite
 100 g Faina
 2 Oua
 300 ml Lapte
 2 Ulei
Crema de branza
 300 g Brânza de vaci
 4 Smântâna
 2 Oua
 1 Plic vanilie
 100 g Zahar
 100 g Stafide
 Coaja de portocala
Bezea
 2 Albușuri
 100 g Zahar
 2 Zeama de lămâie

Direcții

Clatite
1

Se amesteca toate ingredientele foarte bine , putem strecura compoziția sa nu avem cocoloașe si coacem clătitele.

Crema de brânza
2

Brânza se amesteca cu smântâna si cele 2 gălbenușuri , stafide si coaja de portocale . Separat albușurile se bat bine cu zaharul si vanilia .

Se adaugă in crema de brânza.

Clătitele se umplu cu crema de brânza se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se dau la cuptor pana se rumenesc . Peste clatite se pot pune câteva cuburi de unt.

Bezeaua
3

Albușurile si zaharul se bat pe baie de abur pana se topește zaharul . Se ia de pe foc si se mixează pana se răcește vasul. Adăugăm si cele 2 lingurițe de zeama de lămâie .

Clătitele scoase din cuptor se acoperă cu bezea si se coace cu torță de gaz sau se pun din nou in cuptor pana se coace frumos bezeaua.

Clatite cu brânza si bezea