Clatite cu crema alba

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Un desert perfect pentru weekend. Accesibil, rapid si delicios! Puteti adauga fructe proaspate pentru un gust mai fresh.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

Clatite :
 1 ou
 280 ml lapte sau apa minerala
 150 gr faina
 50 gr cacao neagra
 1 gr sare
 30 gr zahar
 1 tsp esenta vanilie
 1 tbsp ulei
Crema :
 100 gr mascarpone
 30 gr ciocolata alba

Mod de preparare:

1

Se bate oul bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si sarea iar apoi se adauga laptele.
Se cerne faina amestecata cu pudra de cacao si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Avem grija sa nu apara cocoloase.

2

Se incinge o tigaie antiaderenta. Cu ajutorul unui polonic se adauga compozitie. . O sa va dati seama dupa prima clatita care e cantitatea necesara. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.

3

Cand partea vizibila a aluatului isi pierde luciul si marginile incep sa devina aurii, trebuie intoarsa clatita ( apoi se mai coace foarte putin).

4

Ciocolata alba se topeste si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Branza mascarpone trebuie sa aiba si ea temperatura camerei. Se amesteca apoi cele doua, pana se obtine o crema.
Clatitele se ung cu crema doar cand sunt racite complet. Se ruleaza sau se impacheteaza.

Ingrediente

Clatite :
 1 ou
 280 ml lapte sau apa minerala
 150 gr faina
 50 gr cacao neagra
 1 gr sare
 30 gr zahar
 1 tsp esenta vanilie
 1 tbsp ulei
Crema :
 100 gr mascarpone
 30 gr ciocolata alba

Indicații

1

Se bate oul bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si sarea iar apoi se adauga laptele.
Se cerne faina amestecata cu pudra de cacao si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Avem grija sa nu apara cocoloase.

2

Se incinge o tigaie antiaderenta. Cu ajutorul unui polonic se adauga compozitie. . O sa va dati seama dupa prima clatita care e cantitatea necesara. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.

3

Cand partea vizibila a aluatului isi pierde luciul si marginile incep sa devina aurii, trebuie intoarsa clatita ( apoi se mai coace foarte putin).

4

Ciocolata alba se topeste si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Branza mascarpone trebuie sa aiba si ea temperatura camerei. Se amesteca apoi cele doua, pana se obtine o crema.
Clatitele se ung cu crema doar cand sunt racite complet. Se ruleaza sau se impacheteaza.

Clatite cu crema alba