Un desert perfect pentru weekend.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim clatitele: Mixam Oul cu laptele, adaugand faina in ploaie.
Mixam pana obtinem o consistenta precum a smantanii.
Incingem o tigaie unsa cu putin ulei, adaugam cate un polonic din compozitia de mai sus si prajim clatitele pe fiecare parte cate 1-2 minute, pana devin aurii.
Lasam clatitele sa se racoreasca putin.
Pentru sos: Caramelizam zaharul, dupa care adaugam sucul de la cele 2 portocale stoarse si untul, lasam sa fiarba putin, timp in care sosul va scadea si se va ingrosa.
Ungem clatitele cu mascarpone si le impaturim.
Punem clatitele intr-un bol, turnam sosul de portocale si le lasam cca. 10 minute deoparte pentru a intra sosul in ele.
*Daca doriti sa fie mai dulci clatitele, adaugati in mascarpone 1-2 linguri de zahar.
Enjoy !
Ingrediente
Indicații
Pentru inceput pregatim clatitele: Mixam Oul cu laptele, adaugand faina in ploaie.
Mixam pana obtinem o consistenta precum a smantanii.
Incingem o tigaie unsa cu putin ulei, adaugam cate un polonic din compozitia de mai sus si prajim clatitele pe fiecare parte cate 1-2 minute, pana devin aurii.
Lasam clatitele sa se racoreasca putin.
Pentru sos: Caramelizam zaharul, dupa care adaugam sucul de la cele 2 portocale stoarse si untul, lasam sa fiarba putin, timp in care sosul va scadea si se va ingrosa.
Ungem clatitele cu mascarpone si le impaturim.
Punem clatitele intr-un bol, turnam sosul de portocale si le lasam cca. 10 minute deoparte pentru a intra sosul in ele.
*Daca doriti sa fie mai dulci clatitele, adaugati in mascarpone 1-2 linguri de zahar.
Enjoy !