Clatite de post

AutorPucca
DificultateÎncepător

Folosesc, in general, aceasta reteta deoarece nu am tot timpul lapte in casa.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 300 gr faina
 3 zahar (optional)
 1 tsp praf de copt
 1 tbsp ulei
 1 tsp esenta vanilie
 375 ml apa minerala
 1 tsp sare
 100 gr cacao

Mod de preparare:

1

Se amesteca toate ingredientele, treptat, intr-un vas mare cu telul sau cu mixerul.

2

Cele 3 linguri de zahar sunt optionale. Depinde daca doriti sa umpleti clatitele cu o compozitie dulce sau sarata.

3

Se incinge o lingurita de ulei in tigaie si se adauga compozitia, cu un polonic. Eu adaug ulei doar la prima clatita deoarece compozitia contine deja o lingura de ulei ce va ajuta aluatul sa nu se lipeasca.
Lasati sa se rumeneasca clatita pe ambele parti si continuati in acelasi ritm.
Cand ajungeti la jumatatea compozitiei, adaugati cacao, pentru a obtine clatitele de culoare inchisa si continuati sa le coaceti uniform.

4

Pentru umplutura folositi, in functie de preferinte, crema de ciocolata/de alune, gem/marmelada sau ciuperci/crema de branza.

Ingrediente

 300 gr faina
 3 zahar (optional)
 1 tsp praf de copt
 1 tbsp ulei
 1 tsp esenta vanilie
 375 ml apa minerala
 1 tsp sare
 100 gr cacao

Indicații

1

Se amesteca toate ingredientele, treptat, intr-un vas mare cu telul sau cu mixerul.

2

Cele 3 linguri de zahar sunt optionale. Depinde daca doriti sa umpleti clatitele cu o compozitie dulce sau sarata.

3

Se incinge o lingurita de ulei in tigaie si se adauga compozitia, cu un polonic. Eu adaug ulei doar la prima clatita deoarece compozitia contine deja o lingura de ulei ce va ajuta aluatul sa nu se lipeasca.
Lasati sa se rumeneasca clatita pe ambele parti si continuati in acelasi ritm.
Cand ajungeti la jumatatea compozitiei, adaugati cacao, pentru a obtine clatitele de culoare inchisa si continuati sa le coaceti uniform.

4

Pentru umplutura folositi, in functie de preferinte, crema de ciocolata/de alune, gem/marmelada sau ciuperci/crema de branza.

Clatite de post