Exista multe variante sanatoase de deserturi si care sunt si foarte gustoase. Astazi va provoc la clatite... dar fara gluten, mult mai usoare pentru digestie. Sa trecem la treaba!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Batem ouale cu un tel si adaugam treptat laptele.
Adaugam faina treptat si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase. Intai adaugam faina de tapioca si apoi cea de orez.
Adaugam esenta de vanilie si praful de sare.
Compozitia este pregatita si putem incepe sa coacem clatitele. Eu nu am folosit ulei deloc. Daca aveti tigai de calitate nu va fi nevoie de ulei.
Daca observati ca faina de tapioca se coaguleaza, amestecati cu telul pentru a omogeniza iar compozitia.
Clatitele ies foarte bune, insa sunt mai usoare decat cele cu faina de grau.
Ingrediente
Indicații
Batem ouale cu un tel si adaugam treptat laptele.
Adaugam faina treptat si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase. Intai adaugam faina de tapioca si apoi cea de orez.
Adaugam esenta de vanilie si praful de sare.
Compozitia este pregatita si putem incepe sa coacem clatitele. Eu nu am folosit ulei deloc. Daca aveti tigai de calitate nu va fi nevoie de ulei.
Daca observati ca faina de tapioca se coaguleaza, amestecati cu telul pentru a omogeniza iar compozitia.
Clatitele ies foarte bune, insa sunt mai usoare decat cele cu faina de grau.