Imi place tare mult combinația de telemea cu spanac. Rețeta este destul de ușoară. Ca să salvați timp puteți face clătitele cu o seara înainte.☺️
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru clatite, batem oul impreuna cu uleiul si condimentele. Adaugam apoi apa si faina si amestecat bine pana obtinem o compozitie lichida si fara cocoloase.
Incingem o tigaie cu putin ulei si adaugam cate un polonic cu compozitie si o distribuim uniform. Clatita e gata cand e usor rumenita pe ambele parti. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.
Pentru sos, punem untul la topit intr-o craticioara la foc potrivit. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam bine pana omogenizam. Turnam treptat laptele amestecand continuu. Fierbem sosul pana la ingrosare iar la final condimentam.
Spalam bine spanacul si-l tocam marunt. Procedam la fel si cu ceapa verde. Adaugam spanacul si ceapa intr-un vas si adaugam telemeaua maruntita si crema de branza. Condimentam.
Intindem compozitia pe toata suprafata caltitei si impaturim clatita precum un burrito sau ca si o clatita normala.
Ungem vasul folosit cu putin sos si adaugam apoi clatitele. Peste clatite adaugam restul de sos si acoperim cu parmezan.
Coacem clatitele la 180 de grade pentru 20-25 de minute!
Ingrediente
Indicații
Pentru clatite, batem oul impreuna cu uleiul si condimentele. Adaugam apoi apa si faina si amestecat bine pana obtinem o compozitie lichida si fara cocoloase.
Incingem o tigaie cu putin ulei si adaugam cate un polonic cu compozitie si o distribuim uniform. Clatita e gata cand e usor rumenita pe ambele parti. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.
Pentru sos, punem untul la topit intr-o craticioara la foc potrivit. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam bine pana omogenizam. Turnam treptat laptele amestecand continuu. Fierbem sosul pana la ingrosare iar la final condimentam.
Spalam bine spanacul si-l tocam marunt. Procedam la fel si cu ceapa verde. Adaugam spanacul si ceapa intr-un vas si adaugam telemeaua maruntita si crema de branza. Condimentam.
Intindem compozitia pe toata suprafata caltitei si impaturim clatita precum un burrito sau ca si o clatita normala.
Ungem vasul folosit cu putin sos si adaugam apoi clatitele. Peste clatite adaugam restul de sos si acoperim cu parmezan.
Coacem clatitele la 180 de grade pentru 20-25 de minute!