Clătite pufoase

AutorViorica Ionescu
DificultateÎncepător

O porție de clătite pufoase poate fi răsplata binemeritată după o zi de muncă sau poate completa perfect o duminică în familie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 300 gr Faina
 3 Oua
 300 ml Lapte
 300 ml Apa minerala
 1 Paraf Sare
 2 oz Zahar vanilat
 3 tbsp Unt topit
 1 Esenta de rom

Mod de preparare:

1

Într-un bol cu pereți înalți bate bine ouăle împreună cu praful de sare, apoi adaugă treptat făina și încorporează-o cu ajutorul unui tel sau a unui mixer.

2

Vei avea o cocă groasă. Dacă devine prea greu de amestecat mai adaugă lapte, astfel încât să ai o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

3

După ce ai terminat cu încorporarea făinii adaugă restul de lapte, apoi apa minerală, zahărul vanilat și esențele.

4

La sfârșit adaugă untul topit și lasă aluatul pentru clătite să se odihnească 20 de minute. În felul acesta făina se va hidrata mai bine și clătitele vor fi mai pufoase și mai fragede.

5

Într-o tigaie specială pentru clătite adaugă un strop de ulei și încinge bine, apoi adaugă aluat astfel încât să acopere toată tigaia într-un strat uniform, nu foarte gros, dar nici foarte subțire.

6

Rumenește bine clătita pe ambele părți și continuă astfel până vei termina tot aluatul pentru clătite. Poți opta și pentru varianta fără ulei în tigaia de clătite, dacă ai o tigaie neaderentă și vrei clătite cu mai puțin ulei. În orice caz pentru prima clătită este bine să adaugi stropul de ulei pentru a evita prinderea acesteia de tigaie.

7

Umple clătitele cu dulceață, finetti, miere, nuci sau banane și bucură-te de un desert autentic și popular, extrem de savuros și gustos!

Ingrediente

 300 gr Faina
 3 Oua
 300 ml Lapte
 300 ml Apa minerala
 1 Paraf Sare
 2 oz Zahar vanilat
 3 tbsp Unt topit
 1 Esenta de rom

Indicații

1

Într-un bol cu pereți înalți bate bine ouăle împreună cu praful de sare, apoi adaugă treptat făina și încorporează-o cu ajutorul unui tel sau a unui mixer.

2

Vei avea o cocă groasă. Dacă devine prea greu de amestecat mai adaugă lapte, astfel încât să ai o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

3

După ce ai terminat cu încorporarea făinii adaugă restul de lapte, apoi apa minerală, zahărul vanilat și esențele.

4

La sfârșit adaugă untul topit și lasă aluatul pentru clătite să se odihnească 20 de minute. În felul acesta făina se va hidrata mai bine și clătitele vor fi mai pufoase și mai fragede.

5

Într-o tigaie specială pentru clătite adaugă un strop de ulei și încinge bine, apoi adaugă aluat astfel încât să acopere toată tigaia într-un strat uniform, nu foarte gros, dar nici foarte subțire.

6

Rumenește bine clătita pe ambele părți și continuă astfel până vei termina tot aluatul pentru clătite. Poți opta și pentru varianta fără ulei în tigaia de clătite, dacă ai o tigaie neaderentă și vrei clătite cu mai puțin ulei. În orice caz pentru prima clătită este bine să adaugi stropul de ulei pentru a evita prinderea acesteia de tigaie.

7

Umple clătitele cu dulceață, finetti, miere, nuci sau banane și bucură-te de un desert autentic și popular, extrem de savuros și gustos!

Note

Clătite pufoase