Coaste slow’n’low cu sirop de artar si sos BBQ

AutorAnne-Marie S.S.
DificultateIntermediar

Coaste de porc cu o crusta dulce, gatite la temperatura joasa, pentru a le oferi o aroma desavarsita. Carnea este foarte frageda si se desface usor de pe os, avand in acelasi timp o textura crocanta la suprafata.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire12 oreTimp de preparare4 oreTimp total16 ore

Ingrediente:

 600 gr coaste de porc (spare ribs)
 400 ml bere (preferabil bruna de tip stout sau porter)
 2 sare roz afumata
 2 piper negru
 2 ardei iute uscat si macinat
 2 zahar brun
 4 sirop de artar
 100 gr sos Barbeque

Mod de preparare:

Pregatirea coastelor :
1

Se curata pielita de pe coaste si grasimea in exces cu un cutit ascutit. Se curata cu grija pentru a nu indeparta toata grasimea de pe coaste.

Marinarea costelor :
2

Se iau toate ingredientele si se pun intr-o cana de blender si se mixeaza pana devin un lichid omogen.

3

Se pun coastele intr-un zip bag mare si se adauga marinata (in cazul in care coastele nu incap se pot portiona in mai multe bucati), si se lasa la marinat timp de cel putin 12 ore.

Coacerea coastelor :
4

Se pune o hartie de copt intr-un vas de sticla termorezistent si se preincalzeste cuptorul la 110°C.

5

Dupa ce cuptorul a ajuns la temperatura dorita se scot coastele din punga si se aseaza in vas (fara marinata) si se baga in cuptor neacoperite timp de o ora.

6

Dupa ce a trecut o ora se adauga 1/2 din marinata si se acopera vasul. Se mai coc in continuare la aceeasi temperatura pentru inca 2 ore si 45 de minute.

7

Dupa ce timpul s-a scurs, se scot coastele, se desface capacul, se adauga restul marinatei si se seteaza cuptorul la temperatura de 220°C. Se mai coc neacoperite pentru inca 15 minute pentru a face o crusta crocanta.

Ingrediente

 600 gr coaste de porc (spare ribs)
 400 ml bere (preferabil bruna de tip stout sau porter)
 2 sare roz afumata
 2 piper negru
 2 ardei iute uscat si macinat
 2 zahar brun
 4 sirop de artar
 100 gr sos Barbeque

Indicații

Pregatirea coastelor :
1

Se curata pielita de pe coaste si grasimea in exces cu un cutit ascutit. Se curata cu grija pentru a nu indeparta toata grasimea de pe coaste.

Marinarea costelor :
2

Se iau toate ingredientele si se pun intr-o cana de blender si se mixeaza pana devin un lichid omogen.

3

Se pun coastele intr-un zip bag mare si se adauga marinata (in cazul in care coastele nu incap se pot portiona in mai multe bucati), si se lasa la marinat timp de cel putin 12 ore.

Coacerea coastelor :
4

Se pune o hartie de copt intr-un vas de sticla termorezistent si se preincalzeste cuptorul la 110°C.

5

Dupa ce cuptorul a ajuns la temperatura dorita se scot coastele din punga si se aseaza in vas (fara marinata) si se baga in cuptor neacoperite timp de o ora.

6

Dupa ce a trecut o ora se adauga 1/2 din marinata si se acopera vasul. Se mai coc in continuare la aceeasi temperatura pentru inca 2 ore si 45 de minute.

7

Dupa ce timpul s-a scurs, se scot coastele, se desface capacul, se adauga restul marinatei si se seteaza cuptorul la temperatura de 220°C. Se mai coc neacoperite pentru inca 15 minute pentru a face o crusta crocanta.

Note

Coaste slow’n’low cu sirop de artar si sos BBQ