O rețetă ușoară de cod gătit în stil grecesc, cu un amestec de suc de lămâie, ulei de măsline și usturoi, care îi oferă o aromă delicioasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200˚C.
Într-un bol, amestecați sucul de la lămâie, uleiul de măsline și untul topit.
În alt bol se amestecă făina și condimentele.
Dacă folosiți cod congelat, acesta se va "usca" cu un servețel pentru a se îndepărta excesul de apă rezultat din procesul de decongelare.
Introduceți peștele în amestecul de suc de lămâie și apoi în cel de făină. Păstrați amestecul de suc de lămâie pentru mai târziu.
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu spre mare (dar să fiți atenți să nu se ardă).
Puneti peștele în tigaie. Se gătește pe fiecare parte numai pentru a-i da un pic de culoare (2-3 minute pe fiecare parte).
Luați-l de pe foc și transferați-l intr-o tavă cu hârtie de copt.
În amestecul rămas de suc de lămâie se adaugă usturoiul tocat mărunt și se amestecă.
Aruncați-l peste peștele file.
Se bagă la cuptor 10 minute.
Sugestie de servire : Serviți codul imediat ce îl scoateți din cuptor alături de un orez simplu și o salată grecească.
Pentru salata grecească aveți nevoie de : ceapă roșie, ardei verde, roșii, castraveți și branză Feta. Se taie toate legumele într-un bol, se asezonează cu sare, piper, oregano, ulei de măsline și oțet balsamic. Se amestecă, iar apoi se adaugă branza Feta, tăiată în bucăți mari, peste care se mai poate presăra puțin oregano și ulei de măsline.
Ingrediente
Indicații
Preîncălziți cuptorul la 200˚C.
Într-un bol, amestecați sucul de la lămâie, uleiul de măsline și untul topit.
În alt bol se amestecă făina și condimentele.
Dacă folosiți cod congelat, acesta se va "usca" cu un servețel pentru a se îndepărta excesul de apă rezultat din procesul de decongelare.
Introduceți peștele în amestecul de suc de lămâie și apoi în cel de făină. Păstrați amestecul de suc de lămâie pentru mai târziu.
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu spre mare (dar să fiți atenți să nu se ardă).
Puneti peștele în tigaie. Se gătește pe fiecare parte numai pentru a-i da un pic de culoare (2-3 minute pe fiecare parte).
Luați-l de pe foc și transferați-l intr-o tavă cu hârtie de copt.
În amestecul rămas de suc de lămâie se adaugă usturoiul tocat mărunt și se amestecă.
Aruncați-l peste peștele file.
Se bagă la cuptor 10 minute.
Sugestie de servire : Serviți codul imediat ce îl scoateți din cuptor alături de un orez simplu și o salată grecească.
Pentru salata grecească aveți nevoie de : ceapă roșie, ardei verde, roșii, castraveți și branză Feta. Se taie toate legumele într-un bol, se asezonează cu sare, piper, oregano, ulei de măsline și oțet balsamic. Se amestecă, iar apoi se adaugă branza Feta, tăiată în bucăți mari, peste care se mai poate presăra puțin oregano și ulei de măsline.