Coffee cake cu prune

AutorEverything_julienne
DificultateÎncepător

O prajitura delicioasa perfecta alaturi de o ceasca de cafea, usor de facut.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Streusel
 100 gr faina
 100 gr zahar brun moale
 65 gr nuci
 80 gr unt moale
 1 tsp scortisoara
Blat
 120 gr unt
 150 gr zahar
 2 oua
 20 prune medii
 1 tsp praf copt
 esenta vanilie
 1 praf de sare

Mod de preparare:

Streusel
1

Intr-un robot de bucatarie, sau intr-un bol, adauga toate ingredientele pentru streusel si combina-le. Poti face acest lucru si de mana. Amesteca ingredientele pana au o textura faramicioasa.

Blat
2

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge o tava rotunda sau patrata cu unt si apoi acoper-o cu faina, pentru a nu se prinde prajitura.

3

Intr-un bol, cu ajutorul unui mixer bate untul impreuna cu zaharul pana au o textura cremoasa si pufoasa si o culoare deschisa.

4

Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi vanilia.

5

Cerne faina, praful de copt si sarea si amesteca pana cand ingredientele sunt combinate.

6

Toarna aluatul in tava si aranjeaza-l uniform. Adauga prunele taiate in 4, unele langa altele.

7

Adauga toppingul streusel peste prune.

8

Coace la 180 grade Celsius aproximativ 50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iese curata.

Ingrediente

Streusel
 100 gr faina
 100 gr zahar brun moale
 65 gr nuci
 80 gr unt moale
 1 tsp scortisoara
Blat
 120 gr unt
 150 gr zahar
 2 oua
 20 prune medii
 1 tsp praf copt
 esenta vanilie
 1 praf de sare

Indicații

Streusel
1

Intr-un robot de bucatarie, sau intr-un bol, adauga toate ingredientele pentru streusel si combina-le. Poti face acest lucru si de mana. Amesteca ingredientele pana au o textura faramicioasa.

Blat
2

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge o tava rotunda sau patrata cu unt si apoi acoper-o cu faina, pentru a nu se prinde prajitura.

3

Intr-un bol, cu ajutorul unui mixer bate untul impreuna cu zaharul pana au o textura cremoasa si pufoasa si o culoare deschisa.

4

Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi vanilia.

5

Cerne faina, praful de copt si sarea si amesteca pana cand ingredientele sunt combinate.

6

Toarna aluatul in tava si aranjeaza-l uniform. Adauga prunele taiate in 4, unele langa altele.

7

Adauga toppingul streusel peste prune.

8

Coace la 180 grade Celsius aproximativ 50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iese curata.

Coffee cake cu prune