Conopida pane la cuptor

AutorRamona ram
DificultateIntermediar

Un mod sănătos de a găti conopida.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 1 Conopida
 200 gr Faina de secara/grau
 150 ml Apa
 Sare
 Piper
 Boia de ardei dulce
 Pasta de rosii
 Ulei de masline
 Pesmet
 Pudra de usturoi

Mod de preparare:

1

Se taie conopida în buchețele se spala și se lasă la uscat.

2

Se pregătește un sos din faina, pudra de usturoi, apa, sare, piper și boia, de consistenta unei creme.

3

Se dau buchețelele de conopida prin acest sos, după care se dau prin pesmet.

4

Apoi se așează în tava tapetata cu hârtie de copt și se dau la cuptor 20 de minute sau pana se rumenesc.

5

După ce s au rumenit se scot și se ung cu pasta de roșii amestecata cu puțin ulei de măsline și se baga din nou la cuptor 10-15 minute.

Se servesc atât calde cât și reci.

Ingrediente

 1 Conopida
 200 gr Faina de secara/grau
 150 ml Apa
 Sare
 Piper
 Boia de ardei dulce
 Pasta de rosii
 Ulei de masline
 Pesmet
 Pudra de usturoi

Indicații

1

Se taie conopida în buchețele se spala și se lasă la uscat.

2

Se pregătește un sos din faina, pudra de usturoi, apa, sare, piper și boia, de consistenta unei creme.

3

Se dau buchețelele de conopida prin acest sos, după care se dau prin pesmet.

4

Apoi se așează în tava tapetata cu hârtie de copt și se dau la cuptor 20 de minute sau pana se rumenesc.

5

După ce s au rumenit se scot și se ung cu pasta de roșii amestecata cu puțin ulei de măsline și se baga din nou la cuptor 10-15 minute.

Se servesc atât calde cât și reci.

Conopida pane la cuptor