fbpx

Cookies cu nuca

Autorandreea_is_cooking
DificultateÎncepător

O reteta de biscuiți fragezi care se păstrează mai multe zile!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total20 mins

Ingrediente:

 250 g Unt la temperatura camerei
 290 g Faina
 290 g Zahar
 ½ linguriță(e) Sare
 1 Plic zahar vanilat
 2 Oua
 200 g Nuca
 ½ linguriță(e) Bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

1

Nuca se macină în blender și se coace ușor într-o tigaie antiaderenta fără ulei.

2

Într-un bol adăugăm untul la temperatura camerei (preferabil unt de 82%, dar ies buni și cu unt mai slab), zaharul, zaharul vanilat și sarea și mixam pana devine spumos.

3

Adăugăm apoi pe rand cele 2 oua și mixam bine.

4

Separat cernem faina împreună cu bicarbonatul și o adăugăm treptat în amestecul de unt. Adăugăm la final nucile.

5

Pe o hârtie de copt așezăm câte o biluta de aluat turtit și dam tava la copt 8-10 minute, la 180 de grade C.

6

Chiar dacă sunt moi, biscuiții sunt considerați copți atunci când marginile au devenit aurii. Se scot pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit. Pofta buna!

Ingrediente

 250 g Unt la temperatura camerei
 290 g Faina
 290 g Zahar
 ½ linguriță(e) Sare
 1 Plic zahar vanilat
 2 Oua
 200 g Nuca
 ½ linguriță(e) Bicarbonat de sodiu

Direcții

1

Nuca se macină în blender și se coace ușor într-o tigaie antiaderenta fără ulei.

2

Într-un bol adăugăm untul la temperatura camerei (preferabil unt de 82%, dar ies buni și cu unt mai slab), zaharul, zaharul vanilat și sarea și mixam pana devine spumos.

3

Adăugăm apoi pe rand cele 2 oua și mixam bine.

4

Separat cernem faina împreună cu bicarbonatul și o adăugăm treptat în amestecul de unt. Adăugăm la final nucile.

5

Pe o hârtie de copt așezăm câte o biluta de aluat turtit și dam tava la copt 8-10 minute, la 180 de grade C.

6

Chiar dacă sunt moi, biscuiții sunt considerați copți atunci când marginile au devenit aurii. Se scot pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit. Pofta buna!

Cookies cu nuca