Cookies with dates

AutorSidorencu Iulian
DificultateÎncepător

O reţetă simplă şi delicioase de fursecuri cu cipsuri de ciocolată cu un mic twist! O recalculare a cantităţilor pentru a face loc curmalelor. Un deliciu! Go ahead and try it.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 200 gr unt
 100 gr zahăr brun
 2 ouă
 6 ml extract de vanilie
 2 ml suc de lămâie
 300 gr făină albă
 60 gr fulgi de ovăz
 5 gr sare
 5 gr praf de copt
 2 gr scorţişoară
 150 gr miez de nucă
 300 gr cipsuri de ciocolată
 100 gr curmale fără sâmburi

Mod de preparare:

1

Punem într-un bol untul topil, adăugam zahărul şi omogenizăm cu un tel sau un mixer cu un carlig de frământare la viteză mică.

2

Adăugăm ouăle, vanilia şi sucul de lămâie, amestecând în continuare până când avem un aluat pufos.

3

Adăugam fulgii de ovăz, praful de copt, sarea, scorţişoara şi treptat făina albă şi amestecăm cca. 1 minut până se leagă compoziţia.

4

La sfârşit adăugăm cipsurile de ciocolată, miezul de nucă (tăiat in 2 sau 4 bucaţi) şi curmalele tăiate bucăţi şi le amestecăm cu o paletă până se incorporează în compoziţie.

5

Se pun pe o tavă cu hârtie de copt la cuptorul preîncălzit la 150˚C timp de 17 minute cu flacăra de jos.

6

Se lasă la răcit şi se servesc simplu sau cu lapte.

Ingrediente

 200 gr unt
 100 gr zahăr brun
 2 ouă
 6 ml extract de vanilie
 2 ml suc de lămâie
 300 gr făină albă
 60 gr fulgi de ovăz
 5 gr sare
 5 gr praf de copt
 2 gr scorţişoară
 150 gr miez de nucă
 300 gr cipsuri de ciocolată
 100 gr curmale fără sâmburi

Indicații

1

Punem într-un bol untul topil, adăugam zahărul şi omogenizăm cu un tel sau un mixer cu un carlig de frământare la viteză mică.

2

Adăugăm ouăle, vanilia şi sucul de lămâie, amestecând în continuare până când avem un aluat pufos.

3

Adăugam fulgii de ovăz, praful de copt, sarea, scorţişoara şi treptat făina albă şi amestecăm cca. 1 minut până se leagă compoziţia.

4

La sfârşit adăugăm cipsurile de ciocolată, miezul de nucă (tăiat in 2 sau 4 bucaţi) şi curmalele tăiate bucăţi şi le amestecăm cu o paletă până se incorporează în compoziţie.

5

Se pun pe o tavă cu hârtie de copt la cuptorul preîncălzit la 150˚C timp de 17 minute cu flacăra de jos.

6

Se lasă la răcit şi se servesc simplu sau cu lapte.

Note

Cookies with dates