Coquelet de Mediterana

AutorBeeandrone
DificultateÎncepător

O reteta usoara, cu arome mediteraneene, potrivita dupa o zi lunga de vara.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 1 pui Coquelet
 4 cartofi
 150 gr masline uscate
 ½ lamaie
 ½ portocala
 rozmarin
 ulei de masline
 sare
 piper

Mod de preparare:

Pregatire :
1

Spala bine cartofii si taie-i in sferturi (cu tot cu coaja).

2

Spala puiul la interior, curata-l de eventuale urme de puf, etc. Taie lamaia si portocala in bucati si baga-le in interiorul puiului.

3

Intr-o tava pune hartie de copt, puiul in mijloc, iar cartofii si maslinele pe langa. Unge puiul si stropeste cartofii cu ulei, apoi cu sare, piper si rozmarin.

Coacere :
4

Incinge bine cuptorul si acopera tava cu folie de staniol.

5

Cand cuptorul e incins, baga tava si las-o timp de 40-45 de minute.

6

Acum poti scoate folia de aluminiu si mai lasa tava la cuptor pana puiul se rumeneste, aproximativ 15 minute.

7

Pune-ti un pahar de vin alb, rece, aromat si bucura-te de cina.

Ingrediente

 1 pui Coquelet
 4 cartofi
 150 gr masline uscate
 ½ lamaie
 ½ portocala
 rozmarin
 ulei de masline
 sare
 piper

Indicații

Pregatire :
1

Spala bine cartofii si taie-i in sferturi (cu tot cu coaja).

2

Spala puiul la interior, curata-l de eventuale urme de puf, etc. Taie lamaia si portocala in bucati si baga-le in interiorul puiului.

3

Intr-o tava pune hartie de copt, puiul in mijloc, iar cartofii si maslinele pe langa. Unge puiul si stropeste cartofii cu ulei, apoi cu sare, piper si rozmarin.

Coacere :
4

Incinge bine cuptorul si acopera tava cu folie de staniol.

5

Cand cuptorul e incins, baga tava si las-o timp de 40-45 de minute.

6

Acum poti scoate folia de aluminiu si mai lasa tava la cuptor pana puiul se rumeneste, aproximativ 15 minute.

7

Pune-ti un pahar de vin alb, rece, aromat si bucura-te de cina.

Coquelet de Mediterana