Dacă îți este dor de copilărie și vrei să te întorci pentru puțin timp acolo, cu siguranță gustul acestor cornete te vor ajuta să faci acest lucru.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă gălbenușul de albuș si se bat separat. După care se amestecă, se adaugă pe rând zahărul, zahărul vanilat, uleiul si treptat se adaugă făină cât cuprinde până când se ajunge la o consistență ca cea pentru pâine.
Se portionează aluatul obtinut.
Se intinde si se vor tăia fasii cu o lățime de 1,5 cm si lungime 8-10cm aproximativ, care se vor înfășura pe formele de con.
Intr-o oala cu ulei incins, se adauga formele cu aluatul înfășurat si se tin pentru 2-3 minute, până când capătă o culoare aurie.
Cât timp se vor răci cornetele, preparăm umplutura, mai exact frișcă de casă (pot fi umplute si cu vanilie, după gust).
Mixam smântana cu 2 linguri de zahar până vom obtine frișcă.
Cornetele răcite se vor umple cu frișca, iar peste acestea se poate pune si putin zahar pudră.
Ingrediente
Indicații
Se separă gălbenușul de albuș si se bat separat. După care se amestecă, se adaugă pe rând zahărul, zahărul vanilat, uleiul si treptat se adaugă făină cât cuprinde până când se ajunge la o consistență ca cea pentru pâine.
Se portionează aluatul obtinut.
Se intinde si se vor tăia fasii cu o lățime de 1,5 cm si lungime 8-10cm aproximativ, care se vor înfășura pe formele de con.
Intr-o oala cu ulei incins, se adauga formele cu aluatul înfășurat si se tin pentru 2-3 minute, până când capătă o culoare aurie.
Cât timp se vor răci cornetele, preparăm umplutura, mai exact frișcă de casă (pot fi umplute si cu vanilie, după gust).
Mixam smântana cu 2 linguri de zahar până vom obtine frișcă.
Cornetele răcite se vor umple cu frișca, iar peste acestea se poate pune si putin zahar pudră.