Cornulețe fragede, simple, rapide și foarte gustoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu untul, se face un loc în mijloc, se adaugă zahărul pudră, gălbenușurile, smântâna, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de copt și oțetul.
Se frământă un aluat fraged, dacă este prea tare se mai adaugă puțină smântână, se împarte în trei părți egale, se rotunjesc, se acoperă cu folie alimentară și se pun la rece.
După cca 30 de minute se întind pe rând foi rotunde și subțiri, se ung cu câte 2 linguri de dulceață de caise și se presară cu nucă măcinată, după care se taie fiecare în 16 triunghiuri.
Se rulează cornulețe, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se coc 15-20 de minute la 180˚C.
După coacere se presară cu zahăr pudră.
Ingrediente
Indicații
Se amestecă făina cu untul, se face un loc în mijloc, se adaugă zahărul pudră, gălbenușurile, smântâna, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de copt și oțetul.
Se frământă un aluat fraged, dacă este prea tare se mai adaugă puțină smântână, se împarte în trei părți egale, se rotunjesc, se acoperă cu folie alimentară și se pun la rece.
După cca 30 de minute se întind pe rând foi rotunde și subțiri, se ung cu câte 2 linguri de dulceață de caise și se presară cu nucă măcinată, după care se taie fiecare în 16 triunghiuri.
Se rulează cornulețe, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se coc 15-20 de minute la 180˚C.
După coacere se presară cu zahăr pudră.