fbpx

Cornulete cu nuca

Autorcartederetete.ro
DificultateIntermediar

Aceste cornulete se topesc in gura de fragede ce sunt!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total40 mins

Ingrediente:

 750 g faina
 300 g untura
 300 g nuca macinata
 1 oz praf de copt
 ¼ linguriță(e) sare
 200 ml apa
 1 oz zahar vanilat
 zahar pudra

Mod de preparare:

1

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.
Se adauga untura si se amesteca cu degetele.
Se adauga nuca macinata, apa, zaharul vanilat si se framanta un aluat omogen.

2

Aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se formeaza bilute de marime egala cu ajutorul palmelor.
Bilutele se ruleaza si se formeaza cornulete.

3

Se pun in tava sau in formele de cornulete si se dau la cuptor pana cand devin rumene.

4

Se tavalesc prin zahar pudra cand sunt inca fierbinti.

Ingrediente

 750 g faina
 300 g untura
 300 g nuca macinata
 1 oz praf de copt
 ¼ linguriță(e) sare
 200 ml apa
 1 oz zahar vanilat
 zahar pudra

Direcții

1

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.
Se adauga untura si se amesteca cu degetele.
Se adauga nuca macinata, apa, zaharul vanilat si se framanta un aluat omogen.

2

Aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se formeaza bilute de marime egala cu ajutorul palmelor.
Bilutele se ruleaza si se formeaza cornulete.

3

Se pun in tava sau in formele de cornulete si se dau la cuptor pana cand devin rumene.

4

Se tavalesc prin zahar pudra cand sunt inca fierbinti.

Cornulete cu nuca