fbpx

Cornulete cu rahat

AutorMihai
DificultateIntermediar

Cornulete cu rahar absolut delicioase, care se topesc in gura

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 500 g Faina
 200 g Unt
 150 g Rahat
 80 g Smantana
 40 ml Lapte
 15 g Zahar vanilat
 1 linguri(ă) Zahar
 10 g Drojdie uscata
 4 Galbenusuri
 Zahar pudra pentru decor
 Sare

Mod de preparare:

1

Pentru inceput, amestecam cu o lingurita laptele caldut cu drojdia si zaharul (1 lingura) si se lasa 10min ca sa se activeze drojdia.

2

In continuare punem faina in robotul de bucatarie, peste ea adaugam untul (de la frigider) si lasam sa se amestece pana faina are textura pesmetului ud, iar dupaia adaugam drojdia activata, smantana, galbenurile, zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se formeze aluatul.

3

Cand aluatul s-a format se scoate din robot si se modeleaza cu mana pana formam o bila, fara sa mai adaugam faina. Se pune aluatul inapoi in bol si se acoperă cu folie de plastic si se lasa la odihna 30min.

4

Duce ce aluatul s-a odihnit se imparte in bucati si se formeaza din nou forma de bila.

5

Si se intinde cu putina faina. Cand este foarte bine intins aluatul, cu ajutorul unei farfurii, punem deasupra aluatului si taiem de jur împrejur si eliminam excesul care se pastreaza pentru ca se va folosi din nou

6

Se taie aluat obtinut (disc) in 8 bucati egale, iar la baza fiecărui triunghi se pune o bucatica de rahar si se ruleaza pana obtinem un cornulet.

7

Si se continua pana terminam tot aluat.

Cornuletele obtinute se aseaja intr-o tava pe o hartie de copt si se baga la cuptor preincalzit la 180 grade 10-12min pana devin rumenite

8

Cand cornuletele sunt rumenite, se scot de la cuptor si se lasa 10min sa se raceasca, dupa care se pot pudra (tavali) cu zahar pudra.

Pofta buna!

Ingrediente

 500 g Faina
 200 g Unt
 150 g Rahat
 80 g Smantana
 40 ml Lapte
 15 g Zahar vanilat
 1 linguri(ă) Zahar
 10 g Drojdie uscata
 4 Galbenusuri
 Zahar pudra pentru decor
 Sare

Direcții

1

Pentru inceput, amestecam cu o lingurita laptele caldut cu drojdia si zaharul (1 lingura) si se lasa 10min ca sa se activeze drojdia.

2

In continuare punem faina in robotul de bucatarie, peste ea adaugam untul (de la frigider) si lasam sa se amestece pana faina are textura pesmetului ud, iar dupaia adaugam drojdia activata, smantana, galbenurile, zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se formeze aluatul.

3

Cand aluatul s-a format se scoate din robot si se modeleaza cu mana pana formam o bila, fara sa mai adaugam faina. Se pune aluatul inapoi in bol si se acoperă cu folie de plastic si se lasa la odihna 30min.

4

Duce ce aluatul s-a odihnit se imparte in bucati si se formeaza din nou forma de bila.

5

Si se intinde cu putina faina. Cand este foarte bine intins aluatul, cu ajutorul unei farfurii, punem deasupra aluatului si taiem de jur împrejur si eliminam excesul care se pastreaza pentru ca se va folosi din nou

6

Se taie aluat obtinut (disc) in 8 bucati egale, iar la baza fiecărui triunghi se pune o bucatica de rahar si se ruleaza pana obtinem un cornulet.

7

Si se continua pana terminam tot aluat.

Cornuletele obtinute se aseaja intr-o tava pe o hartie de copt si se baga la cuptor preincalzit la 180 grade 10-12min pana devin rumenite

8

Cand cornuletele sunt rumenite, se scot de la cuptor si se lasa 10min sa se raceasca, dupa care se pot pudra (tavali) cu zahar pudra.

Pofta buna!

Cornulete cu rahat