fbpx

Cornulețe cu rahat

AvatarAutorViorica Ionescu
DificultateÎncepător

Rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post. Din ingrediente simple, economice și acesibile poți obține preparate delicioase, pline de gust și savoare, cum sunt și aceste cornulețe cu rahat.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 200 ml Apa
 100 ml Ulei
 4 linguri(ă) Zahar
 2 fl oz Zahar Vanilat
 450 g Faina
 1 oz Praf de copt
 10 g Praf sare
 200 g Rahat
 1 Zahar Pudra vanilat

Mod de preparare:

1

Amestecă apa minerală cu uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare.

2

Într-un bol mai mare cerne făina și adaugă peste ea praful de copt, pe care îl încorporezi ușor.

3

Peste amestecul de lichide adaugă puțin câte puțin făina . Nu adăuga toată făina de-o dată și amestecă bine după fiecare adaos. La final frământă aluatul câteva minute până când devinde perfect omogen, elastic și nelipicios.

4

Învelește aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră sau două.

5

Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 5 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul în foaie subțire, pe rotund.

6

Împarte roțita de aluat în 10 triunghiuri. Taie-o mai întâi pe jumătate, apoi fiecare jumătate în câte 5 triunghiuri.

7

În capătul lat al triunghiului așează bucățele de rahat tăiate subțire și rulează spre vârful triunghiului.

8

Cornulețele astfel formate așează-le în tava de prăjituri tapetată cu hârtie de copt, la distanță potrivită unele de altele, să lași loc pentru creștere.

9

Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace cornulețele aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc ușor. Nu le lăsa să stea mai mult fiindcă se pot arde foarte repede.

10

La final tăvălește cornulețele prin zahăr pudră vanilat, cât sunt încă fierbinți.

11

Servește cu poftă după ce se mai răcoresc puțin

12

Păstrează cornulețele în recipiente închise sau pungă de plastic pentru a nu se întări.

Ingrediente

 200 ml Apa
 100 ml Ulei
 4 linguri(ă) Zahar
 2 fl oz Zahar Vanilat
 450 g Faina
 1 oz Praf de copt
 10 g Praf sare
 200 g Rahat
 1 Zahar Pudra vanilat

Direcții

1

Amestecă apa minerală cu uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare.

2

Într-un bol mai mare cerne făina și adaugă peste ea praful de copt, pe care îl încorporezi ușor.

3

Peste amestecul de lichide adaugă puțin câte puțin făina . Nu adăuga toată făina de-o dată și amestecă bine după fiecare adaos. La final frământă aluatul câteva minute până când devinde perfect omogen, elastic și nelipicios.

4

Învelește aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră sau două.

5

Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 5 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul în foaie subțire, pe rotund.

6

Împarte roțita de aluat în 10 triunghiuri. Taie-o mai întâi pe jumătate, apoi fiecare jumătate în câte 5 triunghiuri.

7

În capătul lat al triunghiului așează bucățele de rahat tăiate subțire și rulează spre vârful triunghiului.

8

Cornulețele astfel formate așează-le în tava de prăjituri tapetată cu hârtie de copt, la distanță potrivită unele de altele, să lași loc pentru creștere.

9

Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace cornulețele aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc ușor. Nu le lăsa să stea mai mult fiindcă se pot arde foarte repede.

10

La final tăvălește cornulețele prin zahăr pudră vanilat, cât sunt încă fierbinți.

11

Servește cu poftă după ce se mai răcoresc puțin

12

Păstrează cornulețele în recipiente închise sau pungă de plastic pentru a nu se întări.

Cornulețe cu rahat