Cornulete fragede cu untura

AutorGranci Ana
DificultateIntermediar

Aceste cornulete sunt preferatele mele. Sunt fragede si se topesc in gura. Se pot umple cu gem sau rahat si sunt bestiale.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 mg untura
 ½ mg smantana
 1 ou
 coaja de lamaie
 1 oz praf de copt
 5 gr drojdie proaspata
 400500 gr faina
 50 zahar (optional)
 1 praf de sare

Mod de preparare:

1

Untura se freaca cu praful de sare ,se adauga smantana, oul si se amesteca bine.

2

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se adauga peste untura impreuna cu zaharul.

3

Adaugam faina treptat si praful de copt si framantam pana obtinem un aluat potrivit si cat sa se lege compozitia.
Nu trebuie framantat mult deoarece cornuletele se vor intari.

4

Lasam aluatul format la frigider pentru 30 de minute.

5

Dupa 30 de minute scoatem aluatul si il intindem pe blatul de lucru si formam cornuletele, mai intai un cerc pe care il impartim in 6 sau 8 triunghiuri in functie de marime.

6

Adaugam umplutura, le rulam si se asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

7

Le introducem la cuptor la 180˚C pentru 20 de minute sau pana cand se rumenesc usor deasupra.

Ingrediente

 1 mg untura
 ½ mg smantana
 1 ou
 coaja de lamaie
 1 oz praf de copt
 5 gr drojdie proaspata
 400500 gr faina
 50 zahar (optional)
 1 praf de sare

Indicații

1

Untura se freaca cu praful de sare ,se adauga smantana, oul si se amesteca bine.

2

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se adauga peste untura impreuna cu zaharul.

3

Adaugam faina treptat si praful de copt si framantam pana obtinem un aluat potrivit si cat sa se lege compozitia.
Nu trebuie framantat mult deoarece cornuletele se vor intari.

4

Lasam aluatul format la frigider pentru 30 de minute.

5

Dupa 30 de minute scoatem aluatul si il intindem pe blatul de lucru si formam cornuletele, mai intai un cerc pe care il impartim in 6 sau 8 triunghiuri in functie de marime.

6

Adaugam umplutura, le rulam si se asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

7

Le introducem la cuptor la 180˚C pentru 20 de minute sau pana cand se rumenesc usor deasupra.

Cornulete fragede cu untura