fbpx

Cornulețe fragede

Autormironbianca
DificultateÎncepător

Rețetă din caietul bunicei mele care imi aduce aminte de copilarie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 500 g untură de porc
 1 ou
 250 ml borș
 1 kg făină bună 000
 50 g drojdie
 1 linguriță(e) sare
 coaja de la o lămâie
 zahăr pudră
 rahat/nucă/gem

Mod de preparare:

1

Într-un bol se adaugă faina, oul, untura amestecată cu borșul, drojdia dizolvată in bors,sarea si coaja de lămâie se frământă pana se obține un aluat omogen.

2

Fiind un aluat fraged se frântă într-un timp scurt, nu are nevoie de o framantare mai intensă.

3

Se acoperă bolul si se lăsă la temperatura camerei.

4

Dupa dospire se rup bucati de aluat și apoi se fac foi rotunde și se taie in triunghiuri.

5

Se pune umplutura la baza triunghiul, se rulează si se pun in tava pe foaie de copt.

6

Se pune la copt timp de 15-20 min la temp 160˚C.

Ingrediente

 500 g untură de porc
 1 ou
 250 ml borș
 1 kg făină bună 000
 50 g drojdie
 1 linguriță(e) sare
 coaja de la o lămâie
 zahăr pudră
 rahat/nucă/gem

Direcții

1

Într-un bol se adaugă faina, oul, untura amestecată cu borșul, drojdia dizolvată in bors,sarea si coaja de lămâie se frământă pana se obține un aluat omogen.

2

Fiind un aluat fraged se frântă într-un timp scurt, nu are nevoie de o framantare mai intensă.

3

Se acoperă bolul si se lăsă la temperatura camerei.

4

Dupa dospire se rup bucati de aluat și apoi se fac foi rotunde și se taie in triunghiuri.

5

Se pune umplutura la baza triunghiul, se rulează si se pun in tava pe foaie de copt.

6

Se pune la copt timp de 15-20 min la temp 160˚C.

Cornulețe fragede