Cornulețe fragede

Autormironbianca
DificultateÎncepător

Rețetă din caietul bunicei mele care imi aduce aminte de copilarie.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 500 gr untură de porc
 1 ou
 250 ml borș
 1 kg făină bună 000
 50 gr drojdie
 1 tsp sare
 coaja de la o lămâie
 zahăr pudră
 rahat/nucă/gem

Mod de preparare:

1

Într-un bol se adaugă faina, oul, untura amestecată cu borșul, drojdia dizolvată in bors,sarea si coaja de lămâie se frământă pana se obține un aluat omogen.

2

Fiind un aluat fraged se frântă într-un timp scurt, nu are nevoie de o framantare mai intensă.

3

Se acoperă bolul si se lăsă la temperatura camerei.

4

Dupa dospire se rup bucati de aluat și apoi se fac foi rotunde și se taie in triunghiuri.

5

Se pune umplutura la baza triunghiul, se rulează si se pun in tava pe foaie de copt.

6

Se pune la copt timp de 15-20 min la temp 160˚C.

Ingrediente

 500 gr untură de porc
 1 ou
 250 ml borș
 1 kg făină bună 000
 50 gr drojdie
 1 tsp sare
 coaja de la o lămâie
 zahăr pudră
 rahat/nucă/gem

Indicații

1

Într-un bol se adaugă faina, oul, untura amestecată cu borșul, drojdia dizolvată in bors,sarea si coaja de lămâie se frământă pana se obține un aluat omogen.

2

Fiind un aluat fraged se frântă într-un timp scurt, nu are nevoie de o framantare mai intensă.

3

Se acoperă bolul si se lăsă la temperatura camerei.

4

Dupa dospire se rup bucati de aluat și apoi se fac foi rotunde și se taie in triunghiuri.

5

Se pune umplutura la baza triunghiul, se rulează si se pun in tava pe foaie de copt.

6

Se pune la copt timp de 15-20 min la temp 160˚C.

Cornulețe fragede