Îți plac prăjiturile cu gem ? Atunci trebuie să încerci aceste delicioase cornulețe cu gem de prune ! Este o rețetă simplă !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul până ce se topește zahărul. Se adaugă esența de portocale și apoi untul moale. Se mixează în continuare și apoi se folosește lingura de lemn.
Se amestecă făina cu drojdia, se pun într-o sită și se cerne jumătate din cantitatea de făină și drojdie. Se amestecă bine și apoi se adaugă și cealaltă jumătate a făinii cu drojdie.
Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, cât mai rotund și apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se așează o linguriță de gem și se rulează începând de la bază. Capetele se aduc puțin spre interior și apoi se așează cornulețele fie într-o tavă unsă, fie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc 20 de minute și după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră.
Untura curată obținută din osânză este foarte potrivită pentru prepararea aluatului de cornulețe, iar gemul poate fi amestecat cu nuci mărunțite mai mare sau stafide.
Ingrediente
Indicații
Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul până ce se topește zahărul. Se adaugă esența de portocale și apoi untul moale. Se mixează în continuare și apoi se folosește lingura de lemn.
Se amestecă făina cu drojdia, se pun într-o sită și se cerne jumătate din cantitatea de făină și drojdie. Se amestecă bine și apoi se adaugă și cealaltă jumătate a făinii cu drojdie.
Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, cât mai rotund și apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se așează o linguriță de gem și se rulează începând de la bază. Capetele se aduc puțin spre interior și apoi se așează cornulețele fie într-o tavă unsă, fie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc 20 de minute și după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră.
Untura curată obținută din osânză este foarte potrivită pentru prepararea aluatului de cornulețe, iar gemul poate fi amestecat cu nuci mărunțite mai mare sau stafide.