fbpx

Cornulețe moi cu gem de prune

AutorKristina
DificultateIntermediar

Îți plac prăjiturile cu gem ? Atunci trebuie să încerci aceste delicioase cornulețe cu gem de prune ! Este o rețetă simplă !

ShareSave
Randamente30 de porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

Pentru aluat
 3 ouă
 125 gr zahăr
 125 gr unt moale
 450 gr făină
 un pachețel drojdie uscată
 câteva picături esență de portocale
Pentru umplutură
 gem de prune
Pentru decor
 200 gr zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul până ce se topește zahărul. Se adaugă esența de portocale și apoi untul moale. Se mixează în continuare și apoi se folosește lingura de lemn.

2

Se amestecă făina cu drojdia, se pun într-o sită și se cerne jumătate din cantitatea de făină și drojdie. Se amestecă bine și apoi se adaugă și cealaltă jumătate a făinii cu drojdie.

3

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, cât mai rotund și apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se așează o linguriță de gem și se rulează începând de la bază. Capetele se aduc puțin spre interior și apoi se așează cornulețele fie într-o tavă unsă, fie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

4

Se coc 20 de minute și după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră.

Sfat
5

Untura curată obținută din osânză este foarte potrivită pentru prepararea aluatului de cornulețe, iar gemul poate fi amestecat cu nuci mărunțite mai mare sau stafide.

Ingrediente

Pentru aluat
 3 ouă
 125 gr zahăr
 125 gr unt moale
 450 gr făină
 un pachețel drojdie uscată
 câteva picături esență de portocale
Pentru umplutură
 gem de prune
Pentru decor
 200 gr zahăr pudră

Indicații

1

Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul până ce se topește zahărul. Se adaugă esența de portocale și apoi untul moale. Se mixează în continuare și apoi se folosește lingura de lemn.

2

Se amestecă făina cu drojdia, se pun într-o sită și se cerne jumătate din cantitatea de făină și drojdie. Se amestecă bine și apoi se adaugă și cealaltă jumătate a făinii cu drojdie.

3

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, cât mai rotund și apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se așează o linguriță de gem și se rulează începând de la bază. Capetele se aduc puțin spre interior și apoi se așează cornulețele fie într-o tavă unsă, fie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

4

Se coc 20 de minute și după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră.

Sfat
5

Untura curată obținută din osânză este foarte potrivită pentru prepararea aluatului de cornulețe, iar gemul poate fi amestecat cu nuci mărunțite mai mare sau stafide.

Cornulețe moi cu gem de prune