Cornulete Salon cu nuca

AutorLaura
DificultateIntermediar

Aceste minunatii de cornulete sunt facute de catre soacra mea dupa o reteta veche din caietul ei. Ni le pregateste cu multa migala si drag de fiecare data de sarbatori. Foi subtiri, fragede, umplutura generoasa de bezea cu nuca si un miros imbietor de unt si vanilie care cuprinde toata casa. Absolut delicioase!

ShareSave
Randamente14 porțiiTimp total2 ore

Ingrediente:

Pentru aluat
 1 kg faina
 4 galbenusuri
 150 gr untura
 150 gr unt nesarat
 250 gr smantana grasa
 3 otet
 coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura
 4 albusuri
 200 gr nuca macinata
 200 gr zahar
 1 oz zahar vanilat
 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare:

1

Amestecam faina cu galbenusurile, untul la temperatura camerei taiat bucatele, untura, coaja de lamaie, smantana si otetul, Framantam un aluat moale care insa nu este lipicios. Daca se lipeste de maini mai adaugam faina.

2

Intindem din aluat o foaie pe care o ungem cu putin unt topit si o strangem ca o rulada. O taiem in aprox 10 bucati egale pe care la randul lor le intindem si le rulam, obtinand astfel un aluat de tip foietaj odata copt. Punem rulourile la frigider timp de aproximativ 30 de minute.

3

Cat timp aluatul sta la rece batem albusurile spuma tare cu zaharul. Adaugam nuca, zaharul vanilat si romul.

4

Taiem rulourile in bucati de aproximativ 2 cm. Le intindem cu sucitorul, le umplem cu nuca si formam cornuletele. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le punem la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana incep sa se rumeneasca.

5

Odata racite, le tavalim in zahar pudra si le pastram in recipiente inchise ermetic pentru a se pastra proaspete pentru mai multe zile.

Ingrediente

Pentru aluat
 1 kg faina
 4 galbenusuri
 150 gr untura
 150 gr unt nesarat
 250 gr smantana grasa
 3 otet
 coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura
 4 albusuri
 200 gr nuca macinata
 200 gr zahar
 1 oz zahar vanilat
 1 fiola esenta de rom

Indicații

1

Amestecam faina cu galbenusurile, untul la temperatura camerei taiat bucatele, untura, coaja de lamaie, smantana si otetul, Framantam un aluat moale care insa nu este lipicios. Daca se lipeste de maini mai adaugam faina.

2

Intindem din aluat o foaie pe care o ungem cu putin unt topit si o strangem ca o rulada. O taiem in aprox 10 bucati egale pe care la randul lor le intindem si le rulam, obtinand astfel un aluat de tip foietaj odata copt. Punem rulourile la frigider timp de aproximativ 30 de minute.

3

Cat timp aluatul sta la rece batem albusurile spuma tare cu zaharul. Adaugam nuca, zaharul vanilat si romul.

4

Taiem rulourile in bucati de aproximativ 2 cm. Le intindem cu sucitorul, le umplem cu nuca si formam cornuletele. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le punem la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana incep sa se rumeneasca.

5

Odata racite, le tavalim in zahar pudra si le pastram in recipiente inchise ermetic pentru a se pastra proaspete pentru mai multe zile.

Note

Cornulete Salon cu nuca