Dimineață sau după amiaza, cornurile din aluat franțuzesc, umplute cu gem aromat, merg perfect alături de o ceașcă de cafea sau de ceai.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Aluatul se decongelează la temperatura camerei, apoi se desfășoară pe planșetă și se decupează din el 12 triunghiuri.
La mijlocul fiecărui triunghi se așează o lingură de dulceață de vișine și o linguriță de gem de portocale. Triunghiurile se rulează în formă de cornuri.
Cornurile se ung cu lapte, folosind o pensulă, se așează pe tavă și se coc 15 minute la cuptorul încins în prealabil la 220˚C. Când sunt coapte, se scot din tavă și se pun pe platou. Se servesc calde sau reci, după dorință.
Denumirile de „ aluat de foi ” , „ aluat de foietaj ” , „ aluat minune ” , „ aluat franțuzesc ” se referă la același lucru : un aluat foarte gras, care la copt se desface în mii de foi ( în franceză : millefeuille).
Ingrediente
Indicații
Aluatul se decongelează la temperatura camerei, apoi se desfășoară pe planșetă și se decupează din el 12 triunghiuri.
La mijlocul fiecărui triunghi se așează o lingură de dulceață de vișine și o linguriță de gem de portocale. Triunghiurile se rulează în formă de cornuri.
Cornurile se ung cu lapte, folosind o pensulă, se așează pe tavă și se coc 15 minute la cuptorul încins în prealabil la 220˚C. Când sunt coapte, se scot din tavă și se pun pe platou. Se servesc calde sau reci, după dorință.
Denumirile de „ aluat de foi ” , „ aluat de foietaj ” , „ aluat minune ” , „ aluat franțuzesc ” se referă la același lucru : un aluat foarte gras, care la copt se desface în mii de foi ( în franceză : millefeuille).