fbpx

Cornuri cu vișine

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Dimineață sau după amiaza, cornurile din aluat franțuzesc, umplute cu gem aromat, merg perfect alături de o ceașcă de cafea sau de ceai.

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp de Preparare1 oră 15 minsTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 1 baton aluat de foi sau aluat minune congelat
 12 gem de portocale
 12 dulceață de vișine
 6 lapte

Mod de preparare:

1

Aluatul se decongelează la temperatura camerei, apoi se desfășoară pe planșetă și se decupează din el 12 triunghiuri.

2

La mijlocul fiecărui triunghi se așează o lingură de dulceață de vișine și o linguriță de gem de portocale. Triunghiurile se rulează în formă de cornuri.

3

Cornurile se ung cu lapte, folosind o pensulă, se așează pe tavă și se coc 15 minute la cuptorul încins în prealabil la 220˚C. Când sunt coapte, se scot din tavă și se pun pe platou. Se servesc calde sau reci, după dorință.

Sfat
4

Denumirile de „ aluat de foi ” , „ aluat de foietaj ” , „ aluat minune ” , „ aluat franțuzesc ” se referă la același lucru : un aluat foarte gras, care la copt se desface în mii de foi ( în franceză : millefeuille).

Ingrediente

 1 baton aluat de foi sau aluat minune congelat
 12 gem de portocale
 12 dulceață de vișine
 6 lapte

Direcții

1

Aluatul se decongelează la temperatura camerei, apoi se desfășoară pe planșetă și se decupează din el 12 triunghiuri.

2

La mijlocul fiecărui triunghi se așează o lingură de dulceață de vișine și o linguriță de gem de portocale. Triunghiurile se rulează în formă de cornuri.

3

Cornurile se ung cu lapte, folosind o pensulă, se așează pe tavă și se coc 15 minute la cuptorul încins în prealabil la 220˚C. Când sunt coapte, se scot din tavă și se pun pe platou. Se servesc calde sau reci, după dorință.

Sfat
4

Denumirile de „ aluat de foi ” , „ aluat de foietaj ” , „ aluat minune ” , „ aluat franțuzesc ” se referă la același lucru : un aluat foarte gras, care la copt se desface în mii de foi ( în franceză : millefeuille).

Cornuri cu vișine