fbpx

Cosulete cu gem

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

Aceste cosulete cu gem te trimit inapoi in timp in casa bunicii. Aluatul fraged ti se topeste in gura, iar combinatia de gem de prune si bezea cu nuca iti fac fericite papilele gustative.

Reteta este simplu de realizat, insa este necesara un pic de rabdare pentru asamblarea cosuletelor in tava de briose.

Efortul insa va va fi rasplatit la final cand le veti savura.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

Pentru Aluat:
 4 Galbenusuri
 1 mg Untura
 ½ mg Zahar
 ½ mg Lapte
 1 linguriță(e) Amoniac/Bicarbonat
 Faina
Pentru Umplutura:
 4 Albusuri
 1 mg Zahar
 2 cani Nuca macinata
 400 g Gem de prune (sau dupa preferinte)

Mod de preparare:

Preparare Aluat:
1

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana la incorporare.

2

Se adauga untura, laptele si bicarbonatul si se amesteca.

3

Se adauga faina cat cuprinde pana se formeaza un aluat usor maleabil.

Preparare Umplutura:
4

Se bat albusurile spuma si apoi se adauga treptat zaharul pana se formeaza o bezea pufoasa.

5

Se adauga nuca macinata si se amesteca usor pana la incorporare.

Asamblare:
6

Se pregateste o tava de briose si se tapeteaza cu unt.

7

Cuptorul se preincalzeste la 150C.

8

Se ia o biluta din aluat si se aranjeaza in forma de briosa.

9

Se adauga o lingurita de gem si deasupra o lingurita din bezeaua cu nuca.

10

Se repeta nr. 4 pana la terminarea compozitiei.

Ingrediente

Pentru Aluat:
 4 Galbenusuri
 1 mg Untura
 ½ mg Zahar
 ½ mg Lapte
 1 linguriță(e) Amoniac/Bicarbonat
 Faina
Pentru Umplutura:
 4 Albusuri
 1 mg Zahar
 2 cani Nuca macinata
 400 g Gem de prune (sau dupa preferinte)

Direcții

Preparare Aluat:
1

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana la incorporare.

2

Se adauga untura, laptele si bicarbonatul si se amesteca.

3

Se adauga faina cat cuprinde pana se formeaza un aluat usor maleabil.

Preparare Umplutura:
4

Se bat albusurile spuma si apoi se adauga treptat zaharul pana se formeaza o bezea pufoasa.

5

Se adauga nuca macinata si se amesteca usor pana la incorporare.

Asamblare:
6

Se pregateste o tava de briose si se tapeteaza cu unt.

7

Cuptorul se preincalzeste la 150C.

8

Se ia o biluta din aluat si se aranjeaza in forma de briosa.

9

Se adauga o lingurita de gem si deasupra o lingurita din bezeaua cu nuca.

10

Se repeta nr. 4 pana la terminarea compozitiei.

Cosulete cu gem