Deloc greu de facut, cosuletele cu nuca nu necesita foarte multa indemanare in bucatarie . Cu un strop de rabdare va iesi ceva dulce care va fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat fraged si elastic, care poate fi intins cu usurinta. Se pune aluatul la rece cat pregatim umplutura.
Batem albusurile tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul pana obtinem o bezea lucioasa de consistenta mai tare
Adaugam romul si nuca treptat, amestecand cu miscari circulare pentru a pastra compozitia aerata.
Scoatem aluatul din frigider si il întindem intr-o foaie subtire pe blatul de lucru si il decupam cu formele de briose. Presam aluatul cu degetele in forma, imbracand bine marginile
Punem in fiecare forma de briosa cate o lingurita de gem si peste, una de bezea. Incercam sa nu umplem cosuletul pana sus pentru a nu se revarsa in cuptor.
Asezam toate formele intr-o tava mare de cupor si le coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute
Le lasam la racit inainte de a le orna cu zahar pudra. Se pastreaza neacoperite pentru a nu se umezi aluatul.
Ingrediente
Indicații
Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat fraged si elastic, care poate fi intins cu usurinta. Se pune aluatul la rece cat pregatim umplutura.
Batem albusurile tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul pana obtinem o bezea lucioasa de consistenta mai tare
Adaugam romul si nuca treptat, amestecand cu miscari circulare pentru a pastra compozitia aerata.
Scoatem aluatul din frigider si il întindem intr-o foaie subtire pe blatul de lucru si il decupam cu formele de briose. Presam aluatul cu degetele in forma, imbracand bine marginile
Punem in fiecare forma de briosa cate o lingurita de gem si peste, una de bezea. Incercam sa nu umplem cosuletul pana sus pentru a nu se revarsa in cuptor.
Asezam toate formele intr-o tava mare de cupor si le coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute
Le lasam la racit inainte de a le orna cu zahar pudra. Se pastreaza neacoperite pentru a nu se umezi aluatul.