Cosulete cu nuca

AutorLaura
DificultateÎncepător

Deloc greu de facut, cosuletele cu nuca nu necesita foarte multa indemanare in bucatarie . Cu un strop de rabdare va iesi ceva dulce care va fi pe placul tuturor.

ShareSave
Randamente10 porțiiTimp total1 oră

Ingrediente:

Pentru aluat
 450 gr faina
 200 gr untura sau unt nesarat
 4 galbenusuri
 4 linguri de smantana
 1 praf de sare
 1 oz zahar vanilat
 1 oz praf de copt
Pentru umplutura
 4 albusuri
 300 gr zahar
 250 gr nuca macinata
 1 fiola esenta de rom
 300 gr gem de caise sau prune
 zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

1

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat fraged si elastic, care poate fi intins cu usurinta. Se pune aluatul la rece cat pregatim umplutura.

2

Batem albusurile tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul pana obtinem o bezea lucioasa de consistenta mai tare

3

Adaugam romul si nuca treptat, amestecand cu miscari circulare pentru a pastra compozitia aerata.

4

Scoatem aluatul din frigider si il întindem intr-o foaie subtire pe blatul de lucru si il decupam cu formele de briose. Presam aluatul cu degetele in forma, imbracand bine marginile

5

Punem in fiecare forma de briosa cate o lingurita de gem si peste, una de bezea. Incercam sa nu umplem cosuletul pana sus pentru a nu se revarsa in cuptor.

6

Asezam toate formele intr-o tava mare de cupor si le coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute

7

Le lasam la racit inainte de a le orna cu zahar pudra. Se pastreaza neacoperite pentru a nu se umezi aluatul.

Ingrediente

Pentru aluat
 450 gr faina
 200 gr untura sau unt nesarat
 4 galbenusuri
 4 linguri de smantana
 1 praf de sare
 1 oz zahar vanilat
 1 oz praf de copt
Pentru umplutura
 4 albusuri
 300 gr zahar
 250 gr nuca macinata
 1 fiola esenta de rom
 300 gr gem de caise sau prune
 zahar pudra pentru decor

Indicații

1

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat fraged si elastic, care poate fi intins cu usurinta. Se pune aluatul la rece cat pregatim umplutura.

2

Batem albusurile tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul pana obtinem o bezea lucioasa de consistenta mai tare

3

Adaugam romul si nuca treptat, amestecand cu miscari circulare pentru a pastra compozitia aerata.

4

Scoatem aluatul din frigider si il întindem intr-o foaie subtire pe blatul de lucru si il decupam cu formele de briose. Presam aluatul cu degetele in forma, imbracand bine marginile

5

Punem in fiecare forma de briosa cate o lingurita de gem si peste, una de bezea. Incercam sa nu umplem cosuletul pana sus pentru a nu se revarsa in cuptor.

6

Asezam toate formele intr-o tava mare de cupor si le coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute

7

Le lasam la racit inainte de a le orna cu zahar pudra. Se pastreaza neacoperite pentru a nu se umezi aluatul.

Note

Cosulete cu nuca