Acest preparat este specific sărbătorilor Pascale dar se poate prepara în orice perioadă a anului.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță cotletul de miel de piele și excesul de pe oase până acestea sunt curate. După care se spală carnea și se pune la marinat cu jumătate din cantitățile de sare, piper, rozmarin, ulei, toată zeama de portocală și tot usturoiul. Se lasă la marinat pentru 4 h sau peste noapte.
Se aleg cartofi mai potriviți, se spală și se taie în 2. Se adaugă sare, piper, rozmarin și ulei de măsline.
Într-un vas de sticlă se pune cotletul și cartofii, se adaugă o cană mică cu apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 75 de minute la 200˚C.
După, se scoate folia și se lasă încă 15 de minute pentru a prinde crustă la 250˚C.
Se scoate din cuptor preparatul și se lasă încă 5-7 minute pentru a se odihni. În acest timp se pregătește sosul astfel: într-o crăticioară se adaugă 3-4 linguri din zeama lăsată de carne în vas și vinul roșu și se lasă să scadă.
Se aranjează pe farurie după plac.
Ingrediente
Indicații
Se curăță cotletul de miel de piele și excesul de pe oase până acestea sunt curate. După care se spală carnea și se pune la marinat cu jumătate din cantitățile de sare, piper, rozmarin, ulei, toată zeama de portocală și tot usturoiul. Se lasă la marinat pentru 4 h sau peste noapte.
Se aleg cartofi mai potriviți, se spală și se taie în 2. Se adaugă sare, piper, rozmarin și ulei de măsline.
Într-un vas de sticlă se pune cotletul și cartofii, se adaugă o cană mică cu apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 75 de minute la 200˚C.
După, se scoate folia și se lasă încă 15 de minute pentru a prinde crustă la 250˚C.
Se scoate din cuptor preparatul și se lasă încă 5-7 minute pentru a se odihni. În acest timp se pregătește sosul astfel: într-o crăticioară se adaugă 3-4 linguri din zeama lăsată de carne în vas și vinul roșu și se lasă să scadă.
Se aranjează pe farurie după plac.