Aceast preparat este specific sarbatorilor Pascale dar se poate prepara in orice perioada a anului.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curata cotletul de miel de piele si excesul de pe oase pana acestea sunt curate. Dupa care se spala carnea si se pune la marinat cu jumatate din cantitatatile de sare, piper, rozmarin, ulei, toata zeama de portocala si tot usturoiul. Se lasa la marinat pentru 4 h sau peste noapte.
Se aleg cartofi mai potriviti, se spala si se taie in 2. Se adauga sare, piper, rozmarin si ulei de masline.
Intr-un vas de sticla se pune cotletul si cartofii, se adauga o cana mica cu apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 75 de minute la 200˚C.
Dupa se scoate folia si se lasa inca 15 de minute pentru a prinde crusta la 250˚C.
Se scoate din cuptor preparatul si se lasa inca 5-7 minute pentru a se odihni. In acest timp se pregateste sosul astfel: se adauga 3-4 linguri din zeama lasata de carne in vas si vinul rosu si se lasa sa scada.
Se aranjeaza pe farurie dupa plac.
Ingrediente
Direcții
Se curata cotletul de miel de piele si excesul de pe oase pana acestea sunt curate. Dupa care se spala carnea si se pune la marinat cu jumatate din cantitatatile de sare, piper, rozmarin, ulei, toata zeama de portocala si tot usturoiul. Se lasa la marinat pentru 4 h sau peste noapte.
Se aleg cartofi mai potriviti, se spala si se taie in 2. Se adauga sare, piper, rozmarin si ulei de masline.
Intr-un vas de sticla se pune cotletul si cartofii, se adauga o cana mica cu apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 75 de minute la 200˚C.
Dupa se scoate folia si se lasa inca 15 de minute pentru a prinde crusta la 250˚C.
Se scoate din cuptor preparatul si se lasa inca 5-7 minute pentru a se odihni. In acest timp se pregateste sosul astfel: se adauga 3-4 linguri din zeama lasata de carne in vas si vinul rosu si se lasa sa scada.
Se aranjeaza pe farurie dupa plac.