fbpx

Cotlet de miel cu cartofi la cuptor

AvatarAutorAna-Maria
DificultateIntermediar

Aceast preparat este specific sarbatorilor Pascale dar se poate prepara in orice perioada a anului.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire1 oră 30 minsTimp Total2 ore

Ingrediente:

 700 g cotlet de miel
 50 ml zeama de portocala
 5 linguri(ă) ulei de masline
 1 linguriță(e) rozmarin
 10 g sare
 10 g piper
 300 g cartofi noi
 50 ml vin rosu
 10 g usturoi

Mod de preparare:

1

Se curata cotletul de miel de piele si excesul de pe oase pana acestea sunt curate. Dupa care se spala carnea si se pune la marinat cu jumatate din cantitatatile de sare, piper, rozmarin, ulei, toata zeama de portocala si tot usturoiul. Se lasa la marinat pentru 4 h sau peste noapte.

2

Se aleg cartofi mai potriviti, se spala si se taie in 2. Se adauga sare, piper, rozmarin si ulei de masline.

3

Intr-un vas de sticla se pune cotletul si cartofii, se adauga o cana mica cu apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 75 de minute la 200˚C.
Dupa se scoate folia si se lasa inca 15 de minute pentru a prinde crusta la 250˚C.

4

Se scoate din cuptor preparatul si se lasa inca 5-7 minute pentru a se odihni. In acest timp se pregateste sosul astfel: se adauga 3-4 linguri din zeama lasata de carne in vas si vinul rosu si se lasa sa scada.
Se aranjeaza pe farurie dupa plac.

Ingrediente

 700 g cotlet de miel
 50 ml zeama de portocala
 5 linguri(ă) ulei de masline
 1 linguriță(e) rozmarin
 10 g sare
 10 g piper
 300 g cartofi noi
 50 ml vin rosu
 10 g usturoi

Direcții

1

Se curata cotletul de miel de piele si excesul de pe oase pana acestea sunt curate. Dupa care se spala carnea si se pune la marinat cu jumatate din cantitatatile de sare, piper, rozmarin, ulei, toata zeama de portocala si tot usturoiul. Se lasa la marinat pentru 4 h sau peste noapte.

2

Se aleg cartofi mai potriviti, se spala si se taie in 2. Se adauga sare, piper, rozmarin si ulei de masline.

3

Intr-un vas de sticla se pune cotletul si cartofii, se adauga o cana mica cu apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 75 de minute la 200˚C.
Dupa se scoate folia si se lasa inca 15 de minute pentru a prinde crusta la 250˚C.

4

Se scoate din cuptor preparatul si se lasa inca 5-7 minute pentru a se odihni. In acest timp se pregateste sosul astfel: se adauga 3-4 linguri din zeama lasata de carne in vas si vinul rosu si se lasa sa scada.
Se aranjeaza pe farurie dupa plac.

Cotlet de miel cu cartofi la cuptor