fbpx

Cotlet de miel cu cartofi la cuptor

AvatarAutorAna-Maria
DificultateIntermediar

Acest preparat este specific sărbătorilor Pascale dar se poate prepara în orice perioadă a anului.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire1 oră 30 minsTimp Total2 ore

Ingrediente:

 700 g cotlet de miel
 50 ml zeamă de portocală
 5 linguri(ă) ulei de maăsline
 1 linguriță(e) rozmarin
 10 g sare
 10 g piper
 300 g cartofi noi
 50 ml vin roșu
 10 g usturoi

Mod de preparare:

1

Se curăță cotletul de miel de piele și excesul de pe oase până acestea sunt curate. După care se spală carnea și se pune la marinat cu jumătate din cantitățile de sare, piper, rozmarin, ulei, toată zeama de portocală și tot usturoiul. Se lasă la marinat pentru 4 h sau peste noapte.

2

Se aleg cartofi mai potriviți, se spală și se taie în 2. Se adaugă sare, piper, rozmarin și ulei de măsline.

3

Într-un vas de sticlă se pune cotletul și cartofii, se adaugă o cană mică cu apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 75 de minute la 200˚C.
După, se scoate folia și se lasă încă 15 de minute pentru a prinde crustă la 250˚C.

4

Se scoate din cuptor preparatul și se lasă încă 5-7 minute pentru a se odihni. În acest timp se pregătește sosul astfel: într-o crăticioară se adaugă 3-4 linguri din zeama lăsată de carne în vas și vinul roșu și se lasă să scadă.
Se aranjează pe farurie după plac.

Ingrediente

 700 g cotlet de miel
 50 ml zeamă de portocală
 5 linguri(ă) ulei de maăsline
 1 linguriță(e) rozmarin
 10 g sare
 10 g piper
 300 g cartofi noi
 50 ml vin roșu
 10 g usturoi

Direcții

1

Se curăță cotletul de miel de piele și excesul de pe oase până acestea sunt curate. După care se spală carnea și se pune la marinat cu jumătate din cantitățile de sare, piper, rozmarin, ulei, toată zeama de portocală și tot usturoiul. Se lasă la marinat pentru 4 h sau peste noapte.

2

Se aleg cartofi mai potriviți, se spală și se taie în 2. Se adaugă sare, piper, rozmarin și ulei de măsline.

3

Într-un vas de sticlă se pune cotletul și cartofii, se adaugă o cană mică cu apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 75 de minute la 200˚C.
După, se scoate folia și se lasă încă 15 de minute pentru a prinde crustă la 250˚C.

4

Se scoate din cuptor preparatul și se lasă încă 5-7 minute pentru a se odihni. În acest timp se pregătește sosul astfel: într-o crăticioară se adaugă 3-4 linguri din zeama lăsată de carne în vas și vinul roșu și se lasă să scadă.
Se aranjează pe farurie după plac.

Cotlet de miel cu cartofi la cuptor