Cotlete de porc cu miere si usturoi

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cotlete de porc cu miere si usturoi, facute simplu, cu cel mai uimitor si captivant sos de usturoi cu miere din 4 ingrediente, care este atat de bun incat il veti dori in toate preparatele! Rapid si usor de facut, noua dvs. reteta de porc preferata e aici!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire7 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total22 minute

Ingrediente:

 5 cotlete de porc
 sare si piper dupa gust
 1 tsp pudra de usturoi
 2 ulei de masline
 1 tsp unt
 6 catei de usturoi
 2 miere
 65 ml apa
 2 otet de gutui
 4 crengute de cimbru proaspat

Mod de preparare:

1

Incingem tigaia. Pulverizam cu ulei si condimentam cotletele cu sare, piper si usturoi chiar inainte de gatit.

2

Se gatesc cotletele pe ambele parti pana sunt aurii si fierte (aproximativ 4-5 minute fiecare parte). Se transfera pe o farfurie si punem deoparte.

3

Reducem caldura la mediu. Topim untul in aceeasi tigaie, razuind orice bucati rumenite din partea de jos a tigaiei.

4

Calim usturoiul pana se inmoaie (aproximativ 30 de secunde). Adaugam mierea, apa si otetul.

5

Dam focul la mediu-mare si continuam sa gatim pana cand sosul se reduce si se ingroasa usor (aproximativ 3-4 minute), amestecand ocazional.

6

Adaugam carnea de porc inapoi in tigaie, amestecati generos cu sosul si fierbem timp de 1-2 minute sau pana cand marginile sunt usor rumenite.

7

Se orneaza cu patrunjel si se serveste peste legume, orez, paste sau cu o salata.

Ingrediente

 5 cotlete de porc
 sare si piper dupa gust
 1 tsp pudra de usturoi
 2 ulei de masline
 1 tsp unt
 6 catei de usturoi
 2 miere
 65 ml apa
 2 otet de gutui
 4 crengute de cimbru proaspat

Indicații

1

Incingem tigaia. Pulverizam cu ulei si condimentam cotletele cu sare, piper si usturoi chiar inainte de gatit.

2

Se gatesc cotletele pe ambele parti pana sunt aurii si fierte (aproximativ 4-5 minute fiecare parte). Se transfera pe o farfurie si punem deoparte.

3

Reducem caldura la mediu. Topim untul in aceeasi tigaie, razuind orice bucati rumenite din partea de jos a tigaiei.

4

Calim usturoiul pana se inmoaie (aproximativ 30 de secunde). Adaugam mierea, apa si otetul.

5

Dam focul la mediu-mare si continuam sa gatim pana cand sosul se reduce si se ingroasa usor (aproximativ 3-4 minute), amestecand ocazional.

6

Adaugam carnea de porc inapoi in tigaie, amestecati generos cu sosul si fierbem timp de 1-2 minute sau pana cand marginile sunt usor rumenite.

7

Se orneaza cu patrunjel si se serveste peste legume, orez, paste sau cu o salata.

Note

Cotlete de porc cu miere si usturoi