fbpx

Couscous cu legume si creveti la gratar

Autorwhatsoanacooking
DificultateÎncepător

O reteta pe cat de simpla pe atat de usor de incadrat la categoria WOW.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 250 g creveti congelati
 150 g dovlecel
 100 g ardei rosu
 100 g usturoi verde
 50 g ceapa verde
 300 g couscous
 1 linguri(ă) ulei de masline
 1 linguriță(e) sare de mare

Mod de preparare:

1

Punem ulei de masline in tigaie si adaugam couscous-ul . Amestecam constant.

2

Adaugam ceapa verde si aproximativ jumatate din usturoiul verde taiate marunt. Amestecam in continuare pentru cateva secunde si trecem la pasul urmator.

3

Adaugam dovlecelul si ardeiul taiate marunt si amestecam. Adaugam apa cat sa acopere cantitatea de legume si couscous si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand apa scade de tot si couscous-ul este fiert.

4

Intr-o tigaie grill incinsa, unsa cu putin ulei de masline adaugam crevetii congelati si ii lasam sa se decongeleze. Adaugam apoi si restul usturoiului verde taiat marunt si intoarcem crevetii pe cealalta parte. Dupa ce scade apa si crevetii s-au rumenit putin pe fiecare parte, oprim focul si ii mutam in tigaia cu couscous-ul si legumele.
Couscous-ul este gata in momentul in care bobul este moale.

Ingrediente

 250 g creveti congelati
 150 g dovlecel
 100 g ardei rosu
 100 g usturoi verde
 50 g ceapa verde
 300 g couscous
 1 linguri(ă) ulei de masline
 1 linguriță(e) sare de mare

Direcții

1

Punem ulei de masline in tigaie si adaugam couscous-ul . Amestecam constant.

2

Adaugam ceapa verde si aproximativ jumatate din usturoiul verde taiate marunt. Amestecam in continuare pentru cateva secunde si trecem la pasul urmator.

3

Adaugam dovlecelul si ardeiul taiate marunt si amestecam. Adaugam apa cat sa acopere cantitatea de legume si couscous si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand apa scade de tot si couscous-ul este fiert.

4

Intr-o tigaie grill incinsa, unsa cu putin ulei de masline adaugam crevetii congelati si ii lasam sa se decongeleze. Adaugam apoi si restul usturoiului verde taiat marunt si intoarcem crevetii pe cealalta parte. Dupa ce scade apa si crevetii s-au rumenit putin pe fiecare parte, oprim focul si ii mutam in tigaia cu couscous-ul si legumele.
Couscous-ul este gata in momentul in care bobul este moale.

Couscous cu legume si creveti la gratar