Am pregătit covrigei cu aluat de casă, iar la final i-am glazurat pe unii dintre ei cu ciocolată neagră, pe alții cu ciocolată albă, apoi i-am decorat cu sare de mare, respectiv arahide sărate. Au fost atât de buni că a trebuit să decorez doar câțiva, să-i pozez repede și să-i trimit la degustat, ca apoi să decorez și restul covrigeilor. Am lăsat și câțiva covrigei simpli, pentru tata.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pui într-un bol încăpător, brânza rasă, untul rece tăiat cubulețe și jumătate din cantitatea de făină și amesteci cu o ustensilă pentru patiserie sau cu o furculiță astfel încât să sfărâmițezi aluatul.
Adaugi smântâna, ouăle și bicarbonatul. Nu e nevoie să îl stingi într-un ingrediente acid, pentru că aici ai aciditatea de la smântână. Adaugi făină câtă ai nevoie, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen. Eu am avut nevoie de 520 g făină cu tot cu frământat, de aceea te sfătuiesc să o adaugi treptat, nu toată odată, pentru că este important și dacă lucrezi într-o zi cu aer uscat sau umed.
Întinzi aluatul în foaie nu prea subțirică, din care decupezi covrigei cu o formă de patiserie.
Așezi covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu apă.
Presari sare pe ei, eu am pus la final, pentru că am uitat să adaug sare la aluat, oricum brânza mea a fost cam sărată, deci nu i s-a simțit lipsa.
Dai fiecare tavă la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 15 minute, la foc mediu. Nu trebuie să se rumenească, ci doar să prindă o culoare frumoasă aurie. Eu am obținut 5 tăvi.
Aluatul rămas îl refrămânți, îl întinzi și pregătești alți covrigei.
După ce s-au răcit, îi glazurezi cu ciocolată topită pe baie de abur (în cea neagră am pus și lapte)
îi decorezi cu sare de mare sau arahide sărate date la râșnița de cafea.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Pui într-un bol încăpător, brânza rasă, untul rece tăiat cubulețe și jumătate din cantitatea de făină și amesteci cu o ustensilă pentru patiserie sau cu o furculiță astfel încât să sfărâmițezi aluatul.
Adaugi smântâna, ouăle și bicarbonatul. Nu e nevoie să îl stingi într-un ingrediente acid, pentru că aici ai aciditatea de la smântână. Adaugi făină câtă ai nevoie, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen. Eu am avut nevoie de 520 g făină cu tot cu frământat, de aceea te sfătuiesc să o adaugi treptat, nu toată odată, pentru că este important și dacă lucrezi într-o zi cu aer uscat sau umed.
Întinzi aluatul în foaie nu prea subțirică, din care decupezi covrigei cu o formă de patiserie.
Așezi covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu apă.
Presari sare pe ei, eu am pus la final, pentru că am uitat să adaug sare la aluat, oricum brânza mea a fost cam sărată, deci nu i s-a simțit lipsa.
Dai fiecare tavă la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 15 minute, la foc mediu. Nu trebuie să se rumenească, ci doar să prindă o culoare frumoasă aurie. Eu am obținut 5 tăvi.
Aluatul rămas îl refrămânți, îl întinzi și pregătești alți covrigei.
După ce s-au răcit, îi glazurezi cu ciocolată topită pe baie de abur (în cea neagră am pus și lapte)
îi decorezi cu sare de mare sau arahide sărate date la râșnița de cafea.
Poftă Bună!