fbpx

Covrigei cu telemea

AutorLaura
DificultateÎncepător

Cred ca cu totii stim covrigeii acestia de casa. Crocanti si fragezi, sarati fix cat trebuie, numai buni pentru cand vrem sa pregatim o rontaiala rapida sau pentru cand avem oaspeti de sarbatori

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp Total1 oră

Ingrediente:

 450 g faina
 250 g unt
 3 galbenusuri
 1 linguri(ă) cu varf de untura sau smantana grasa
 250 g telemea sarata razuita marunt
 1 praf de sare
 1 plic de praf de copt
 1 ou pentru uns covrigeii
 parmezan razuit, seminte de in, susan, chimen sau orice preferati

Mod de preparare:

1

Punem ingredientele uscate intr-un bol incapator, lasand pentru moment telemeaua deoparte. Adaugam peste ele cele lichide amestecate in prealabil separat. Framantam un aluat omogen, adaugand treptat telemeaua in compozitie. Aluatul nu trebuie sa fie foarte lipicios. Daca se lipeste de degete cu usurinta, mai adaugam faina.

2

Lasam aluatul astfel framantat timp de 10- 15 minute la frigider.

3

Intindem o foaie de aprox 5 mm grosime pe o planseta pe care am presarat faina. Taiem covrigeii cu o forma speciala sau dupa preferinte bastonase, semilune etc si ii asezam intr-o tava incapatoare, pe hartie de copt unsa cu ulei.

4

Ungem covrigeii cu ou batut si presaram peste ei parmezan si seminte dupa preferintele fiecaruia. Eu de regula fac o tava de un fel, una de altul, din aceasta compozitie rezultand minim 2 tavi de covrigei.

5

Dam tava la cuporul preincalzit la 180 de grade si coacem pana cand se rumenesc frumos pe deasupra.

6

Lasam covrigeii la racit inainte de a ii lua din tava pentru a nu ii rupe. Raman fragezi si gustosi pentru mai mult timp daca ii pastram in recipiente inchise etans.

Ingrediente

 450 g faina
 250 g unt
 3 galbenusuri
 1 linguri(ă) cu varf de untura sau smantana grasa
 250 g telemea sarata razuita marunt
 1 praf de sare
 1 plic de praf de copt
 1 ou pentru uns covrigeii
 parmezan razuit, seminte de in, susan, chimen sau orice preferati

Direcții

1

Punem ingredientele uscate intr-un bol incapator, lasand pentru moment telemeaua deoparte. Adaugam peste ele cele lichide amestecate in prealabil separat. Framantam un aluat omogen, adaugand treptat telemeaua in compozitie. Aluatul nu trebuie sa fie foarte lipicios. Daca se lipeste de degete cu usurinta, mai adaugam faina.

2

Lasam aluatul astfel framantat timp de 10- 15 minute la frigider.

3

Intindem o foaie de aprox 5 mm grosime pe o planseta pe care am presarat faina. Taiem covrigeii cu o forma speciala sau dupa preferinte bastonase, semilune etc si ii asezam intr-o tava incapatoare, pe hartie de copt unsa cu ulei.

4

Ungem covrigeii cu ou batut si presaram peste ei parmezan si seminte dupa preferintele fiecaruia. Eu de regula fac o tava de un fel, una de altul, din aceasta compozitie rezultand minim 2 tavi de covrigei.

5

Dam tava la cuporul preincalzit la 180 de grade si coacem pana cand se rumenesc frumos pe deasupra.

6

Lasam covrigeii la racit inainte de a ii lua din tava pentru a nu ii rupe. Raman fragezi si gustosi pentru mai mult timp daca ii pastram in recipiente inchise etans.

Covrigei cu telemea