O pofta nebuna de covrigi. Am zis ca trebuie neaparat sa fac si eu! Este prima data cand fac, dar astazi voi repeta...pentru nu au apucat nici sa se raceasca ca lumea...au fost DEVORATI! TREBUIE SA INCERCATI SI VOI!

Ingrediente:
Mod de preparare:
Am pus laptele la incalzit (nu fierbinte!)
Am turnat drojdia si zaharul si am amestecat cu un tel. Lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol am pus faina,untul, sarea, si am turnat compozitia de lapte peste.
Framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste.
Lasam 45 minute sa creasca.
Impartim aluatul in 8-10 bucati pe care le vom rula ca un snur si vom forma covrigii.
Am fiert aprox. 2 litri de apa peste care am turnat bicarbonatul de sodiu.
Fiecare covrig l-am oparit in apa fiarta cu bicarbonat si l-am pus pe tava.
Presaram susan peste covrigi.
Ii introducem in cuptor pentru 20 minute. (14 minute la incalzire sus/jos si 6 minute cu ventilatie pentru a se rumeni)
Ingrediente
Indicații
Am pus laptele la incalzit (nu fierbinte!)
Am turnat drojdia si zaharul si am amestecat cu un tel. Lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol am pus faina,untul, sarea, si am turnat compozitia de lapte peste.
Framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste.
Lasam 45 minute sa creasca.
Impartim aluatul in 8-10 bucati pe care le vom rula ca un snur si vom forma covrigii.
Am fiert aprox. 2 litri de apa peste care am turnat bicarbonatul de sodiu.
Fiecare covrig l-am oparit in apa fiarta cu bicarbonat si l-am pus pe tava.
Presaram susan peste covrigi.
Ii introducem in cuptor pentru 20 minute. (14 minute la incalzire sus/jos si 6 minute cu ventilatie pentru a se rumeni)