Cozonac

AutorStan Andreea
DificultateIntermediar

Cel mai bun cozonac pe care l-am facut!!! Trebuie sa incercati. 😘🙏

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire3 oreTimp de preparare1 orăTimp total4 ore

Ingrediente:

 1 kg faina
 500 ml lapte
 100 ml ulei
 50 gr unt
 50 gr drojdie
 300 gr zahar
 5 oua
 1 ou ( pt al unge pe deasupra)
 esenta rom
 500 gr nuca
 100 gr cacao

Mod de preparare:

1

Punem drojdia intr-un castron cu putin lapte si lasam cam in jur de 10 minute pana se face o spuma.

2

Adaugam toate ingredientele intr-un castron mare si framantam cam in jur de 1 h.

3

Lasam coca sa creasca in jur de 2 h.

4

Dupa ce a crescut coca dam in 4 compozitia pentru a ne iesi 2 cozonaci si le facem bilute.

5

Intindem fiecare biluta si punem compozitia formata din cacao, lapte, zahar, nuca.

6

Rulam, si apoi impletim 2 foi.

7

Lasam la crescut inca o ora si bagam la cuptorul incins la 180˚C 50 de minute.

8

Dupa circa 40 de minute, il scoatem, il ungem cu ou si zahar si il bagam la cuptor pentru inca 10 minute.

Ingrediente

 1 kg faina
 500 ml lapte
 100 ml ulei
 50 gr unt
 50 gr drojdie
 300 gr zahar
 5 oua
 1 ou ( pt al unge pe deasupra)
 esenta rom
 500 gr nuca
 100 gr cacao

Indicații

1

Punem drojdia intr-un castron cu putin lapte si lasam cam in jur de 10 minute pana se face o spuma.

2

Adaugam toate ingredientele intr-un castron mare si framantam cam in jur de 1 h.

3

Lasam coca sa creasca in jur de 2 h.

4

Dupa ce a crescut coca dam in 4 compozitia pentru a ne iesi 2 cozonaci si le facem bilute.

5

Intindem fiecare biluta si punem compozitia formata din cacao, lapte, zahar, nuca.

6

Rulam, si apoi impletim 2 foi.

7

Lasam la crescut inca o ora si bagam la cuptorul incins la 180˚C 50 de minute.

8

Dupa circa 40 de minute, il scoatem, il ungem cu ou si zahar si il bagam la cuptor pentru inca 10 minute.

Note

Cozonac